Så här såg det ut på Jakobsbergs station i morse. Foto: Louise Bornhall

Tågen i Stockholm rullar igen

All pendeltågstrafik stoppades av polisen under onsdagsmorgonen. Nu släpps trafiken på igen. Men det är minst sagt rörigt.

  • Publicerad 09:53, 3 jan 2018

Vid niotiden på onsdagsmorgonen hävde polisen sitt beslut att stoppa all tågtrafik vid Södra station.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade stoppet att göra med en eventuell bomb vid Södra station, och bombgruppen var inkallad.

Men efter ett långt sökande visade det sig att varken några personer eller någon bomb anträffades i området.

– Vi har hävt stoppet och hittade inga föremål och inga personer, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

För SL och samtliga pendeltågsresenärer betyder det här dock fortfarande STORA problem. När all trafik har stått still i nära fyra timmar skapas stora förseningar. MTR valde att stoppa samtliga tåg som var i trafik.

– Vi gör det här för att det har blivit väldigt rörigt i trafiken. Våra trafikledare måste få koll på var någonstans alla tåg befinner sig och därför stannar vi all trafik under en kortare stund, säger Jesper Pettersson vid SL:s pressjour.

Någon prognos för när trafiken kan börja rulla normalt igen finns inte.

– Nej, det går inte att säga. Vi har ingen koll på hur stora följdförseningarna är men en inte allt för vild gissning är att det kommer vara störningar hela förmiddagen, säger Jesper Pettersson.

– Trafiken släpps på, men när det rullar som vanligt igen brukar ta tid, säger Towe Hägg.

Runt om i stan vittnar resenärer som minst sagt långa resor.

– Pendeltåget stod still, det fanns inga ersättningsbussar och det var helt tokfullt när vi äntligen kom till tunnelbanan. Det här tar tid, säger vår reporter Louise Bornhall som för dagen försökte ta sig till Alvik.

Anledningen till att polisen stoppade trafiken i hela fyra timmar var att sökområdet var så pass stort.

– Vi var tvungna att skicka mycket folk eftersom området är stort och vi vill gärna att det går så fort som möjligt, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Tränarduo återförenas i Bollstanäs SK herr

Sport Peter och Christer leder BSK herr 2019 Efter många år ifrån varandra återförenas Peter Göthe och Christer Johansson – i BSK. Duon kommer denna säsong att träna Bollstanäs fotbollsherrar ihop och siktar på att fortsätta framgångsvågen från...tisdag 22/1 11:10

Ny ESK:are klar för Bollstanäs SK dam

Sport "BSK är ett bra spelande lag som satsar och vill mycket" BSK värvar från Enköping – igen. I dagarna stod det klart att den hårt arbetande innermittfältare Julia Lindström, 23, ansluter till det framgångsrika damlaget i Väsby.fredag 18/1 19:00

Väsby centrum är Årets klättrare

Nyheter Första gången Väsby Centrum är med bland topp tre I dag lyfter vi på hatten och säger grattis till Väsby centrum! De knep första platsen i kategorin Årets klättrare bland Stockholms köpcentrum.fredag 18/1 12:29