Så här såg det ut på Jakobsbergs station i morse. Foto: Louise Bornhall

Tågen i Stockholm rullar igen

All pendeltågstrafik stoppades av polisen under onsdagsmorgonen. Nu släpps trafiken på igen. Men det är minst sagt rörigt.

  • Publicerad 09:53, 3 jan 2018

Vid niotiden på onsdagsmorgonen hävde polisen sitt beslut att stoppa all tågtrafik vid Södra station.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade stoppet att göra med en eventuell bomb vid Södra station, och bombgruppen var inkallad.

Men efter ett långt sökande visade det sig att varken några personer eller någon bomb anträffades i området.

– Vi har hävt stoppet och hittade inga föremål och inga personer, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

För SL och samtliga pendeltågsresenärer betyder det här dock fortfarande STORA problem. När all trafik har stått still i nära fyra timmar skapas stora förseningar. MTR valde att stoppa samtliga tåg som var i trafik.

– Vi gör det här för att det har blivit väldigt rörigt i trafiken. Våra trafikledare måste få koll på var någonstans alla tåg befinner sig och därför stannar vi all trafik under en kortare stund, säger Jesper Pettersson vid SL:s pressjour.

Någon prognos för när trafiken kan börja rulla normalt igen finns inte.

– Nej, det går inte att säga. Vi har ingen koll på hur stora följdförseningarna är men en inte allt för vild gissning är att det kommer vara störningar hela förmiddagen, säger Jesper Pettersson.

– Trafiken släpps på, men när det rullar som vanligt igen brukar ta tid, säger Towe Hägg.

Runt om i stan vittnar resenärer som minst sagt långa resor.

– Pendeltåget stod still, det fanns inga ersättningsbussar och det var helt tokfullt när vi äntligen kom till tunnelbanan. Det här tar tid, säger vår reporter Louise Bornhall som för dagen försökte ta sig till Alvik.

Anledningen till att polisen stoppade trafiken i hela fyra timmar var att sökområdet var så pass stort.

– Vi var tvungna att skicka mycket folk eftersom området är stort och vi vill gärna att det går så fort som möjligt, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26

"Grunden för ditt liv skapas här"

Nyheter Margareta Hamark, överst på Liberalernas valsedel i Väsby I september är det val. Vi har intervjuat alla partiers förstanamn för att veta mer om dem som politiker – och som privatpersoner. Margareta Hamark, Liberalerna, träffar vi på Väsbys skolas skolgård.onsdag 18/7 8:59

Frias för dubbelmord i Väsby

Nyheter Den man som stod åtalad för dubbelmordet i november ifjol frias helt av tingsrätten. Detta då det inte gått att styrka att det var han som mördat de två männen.tisdag 17/7 11:45