Utredning. Den tekniska undersökningen pågår fortfarande på mordplatsen, enligt åklagare Jenny Karlsson. Foto: Sacharias Källdén

JUST NU: Två män anhållna för dubbelmord

Polisen har anhållit två män som misstänks för dubbelmordet i Vallentuna som uppdagades den 15 januari.

  • Publicerad 08:24, 5 feb 2020

De två männen, 25 och 27 år gamla, ska ha anhållits under tisdagskvällen enligt polisen efter beslut från åklagare. De båda männen är på sannolika skäl misstänkta, den högra misstankegraden, för dubbelmordet som uppdagades den 15 januari då en man och en kvinna hittades döda i ett hus i Vallentuna.

– Vi har jobbat på olika fronter med olika utredningar och polisen har säkrat olika typer av spår som har lett fram till det här. Av utredningstekniska skäl så kan jag inte gå in på vad det är för typ av spår, säger åklagare och förundersökningsledare Jenny Karlsson.

Kan häktas denna vecka

Under dagen kommer det att hållas förhör med männen och deras försvarare och därefter kommer förmodligen en häktningsförhandling att inledas.

– Det hoppas vi ska kunna ske under torsdag eller fredag, säger Jenny Karlsson.

Paret, en 52-årig kvinna och 61-årig man, hittades avlidna i sin villa i västra Vallentuna den 15 januari. Det utreds som mord, men det är fortfarande inte fastställt när paret kan ha mördats.

– Det vill jag inte gå in på, men det tidsspann som vi är intresserade av är mellan fredagen den 10 januari och onsdagen den 15 januari.

Polisen efterlyser tips om jeep efter dubbelmordet

Har efterlyst tips

I torsdags gick polisen ut med en vädjan till allmänheten och efterlyste tips om en mörk Jeep Cherokee som ska ha synts i området. De har även tidigare i utredningen gått ut brett och stått på platsen kring mordet för att ta in upplysningar. Flera tips har kommit in, men om de har lett till något kan Jenny Karlsson inte svara på.

– Men det pågår alltjämt en omfattande teknisk utredning av de målsägandes bostad, alltså brottsplatsen. I går, i samband med att männen greps, påbörjade vi husrannsakningar även på andra platser, säger Jenny Karlsson.

Hon kan inte heller svara på om det finns någon uppfattning om motiv till mordet, men polisen har tidigare bekräftat att de bland annat utreder ett ekonomiskt motiv.

– Vad gäller motiv så är min erfarenhet att det är svårt att få fram en tydlig motivbild. Vi vill i nuläget inte binda oss fast en typ av motiv, vi försöker jobba bredare.

Misstänkt dubbelmord i Vallentuna

Upphittad bil kan ha koppling till dubbelmordet i Vallentuna