I helgen finns det möjlighet att jogga genom Dramaten och att lyssna på Old Ruby Twines i Vinterviken. Foto: Andreas Enbuske / Pressbild

K-pop, kärleksfest, bryggparty... Här är veckans helgtips

En joggingrunda genom Dramaten? Eller en countryfestival i Vinterviken? Det är bara ett par exempel på vad som händer i Stockholm i helgen.

  • Publicerad 08:00, 12 aug 2017

Koreansk kulturfestival

Förra årets koreanska fest lockade över 20 000 besökare och intresset för den koreanska kulturen är säkert minst lika stort i år. Sommarens upplaga bjuder bland annat på K-pop och taekwondo, liksom traditionell musik, dans och mat.

Var: Kungsträdgården

När: Lördag klockan 12:00 - 21:00.

Koreanska K-pop-proffs intar Kungsträdgården

Thomas Gylling på Trädgården

Under titeln "It's a Love Thing" lockar Thomas Gylling med ett party där kärlek, tolerans, good behavior och bästa festen är ledord. Fri entré klockan 17-20, därefter kostar kalaset 85 kronor. Åldersgräns: 21 år.

Var: Trädgården, Hammarby Slussväg 2

När: Lördag klockan 17:00 - 22:00.

Country i Vinterviken

För sjätte året i rad bjuder Vinterviken Country & Bluegrass Festival på bluegrass, country och amerikansk folkmusik i svensk tappning. På scenen står bland andra Old Ruby Twine och Jens Koch & Friends.

Var: Vintervikens trädgård

När: Lördag klockan 18:00 - 23:00.

Löprunda genom Dramaten

STHLM Urban Trail är loppet som tar dig både genom stadens gator, gränder och trappor utan även rakt igenom kända byggnader som Dramaten och Musikaliska. Banan är cirka 10 kilometer och avslutas på Blaiseholmskajen.

Var: Startplats i allén på Djurgårdsvägen

När: Söndag klockan 08:00 - 12:00.

Party på bryggan

Looppen Marina är platsen du ska bege dig till om du älskar calypso, soca och reggae. Uncle Eric Entertainment finns på plats för att skapa den rätta partystämningen i Hornstull under söndagseftermiddagen.

Var: Loopen Marina, Hornstulls Strand 6

När: Söndag klockan 14:00 - 18:00.

Sommarkonsert med Lill

Lill Lindfors behöver knappast någon närmare presentation. Hon debuterade redan i slutet av 50-talet på Hamburger Börs och har sedan dess haft publiken i ett fast grepp. På söndag underhåller hon på Mälarhöjdens friluftsteater med Mälaren som fond.

Var: Mälarhöjdens friluftsteater

När: Söndag klockan 18:00 - 20:00.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.