Elever stannar hemma på grund av kackerlackor i skolan. Foto: Mostphots

Kackerlackor i maten på skola i Stockholm

Under den senaste månaden har Atleticagymnasiet på Kungsholmen haft problem med kackerlackor, något som ska ha fått elever att stanna hemma från skolan.

  • Publicerad 12:08, 19 feb 2018

Det var Expressen som först skrev om situationen på gymnasieskolan på Kungsholmen. Kackerlackor ska ha dykt upp på så väl väggar och tak som golv.

– Idag skulle vi ta äta mackor, då kröp en kackerlacka upp ur smöret, säger en elev på skolan som vill vara anonym till Expressen.

Värst ska det ha varit i matsalen, som skolan nu har flyttat tillfälligt till idrottshallen. En del elever väljer trots det att stanna hemma.

– Vissa föräldrar vill inte att vi ska gå till skolan för att vi kanske tar med kackerlacksägg hem och så kan det sprida sig hemma också. Alla är jätteoroliga, säger eleven.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Skolans VD Stefan Burman bekräftar för Expressen att problemet med skadedjur existerar. Anticimex är inkopplat och bekämpar för tillfället kackerlackorna två gånger i veckan.

– Anticimex säger att det här tar tid. Vi har lokaliserat kackerlackorna till ett område på skolan och där jobbar vi ju givetvis med alla insatser vi kan. De har varit i det området där vi serverar mat. Det är inte så att de springer runt på golvet, det är en ibland som dyker upp, det är ingen invasion, säger han till Expressen.

StockholmDirekt har sökt skolledningen för en kommentar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58