Panos Zois och Pierre Åström utanför Nyko kitchen. Foto: Mimmi Epstein

Kafé på Östermalm lägger ner – återuppstår som kvarterskrog

Efter elva år på Nybrogatan är fiket Mocco ett minne blott men ägaren är kvar. Nu satsar Panos Zois på bistro.

  • Publicerad 19:30, 17 maj 2017

När Panos Zois öppnade sitt fik på Nybrogatan 61 bodde han i närheten. Då var det många grannar som frågade vad han höll på med.

– Den här delen av Östermalm var helt död. Men vi lyckades locka hit folk. Nu är det nya tider. Vill folk bara ta en kaffe går man till de stora kedjorna. Jag kände att vi behövde förnya oss för att möta marknaden. I dag vill många gå ut och ta ett glas vin eller en öl efter jobbet, säger Panos Zois.

Avslappnad bistro ersätter fine dining på anrik adress

Hans nya ställe, Nyko kitchen, har fått sitt namn eftersom det ligger i hörnet Nybrogatan/Kommendörsgatan.

– Vi har byggt om hela stället och har lagt mycket tid på den nya baren. Inget från den gamla tiden är kvar. Inte ens tavlorna, säger Panos Zois som berättar att inredningen är New York-inspirerad.

Tv-kock öppnar ny italienare på Östermalm

I lokalen finns ett rum som man kan abonnera. Det finns även en kafé och en bistrodel.

– Man kan fortfarande komma in och bara ta en kaffe, vi vill inte skrämma bort våra gamla gäster, säger Pierre Åström som är Panos kompanjon.

På menyn finns allt från råbiff till avlång glutenfri pizza och på helgerna serveras brunch.

Under intervjun hälsar Panos på många av gästerna.

– Jag vet vem varannan som kommer in här är. Det är klart, efter elva år så lär man känna många.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

JUST NU: Två gripna för stöld i Hornstull

Nyheter Kvinna och man hölls fast av personal och cafégäster Ett stöldförsök på ett café i Hornstull på måndagseftermiddagen gick inte riktigt som planerat. Både gäster och personal höll fast de båda brottsmisstänkta som kunde gripas av polisen.måndag 25/6 15:56

Boende positiva till nya Sabbatsberg

Nyheter Vasastadsbor ger tummen upp till omfattande planerna Nya bostäder, ny skola, nytt sjukhus. Som Vi i Vasastan kunde berätta förra veckan finns stora planer på att bygga om i Sabbatsbergsområdet. Vi frågade några Vasastadsbor vad de tror om idéerna.måndag 25/6 14:32