Beslut. Efter ett möte beslutade Johan Elfver och kommunen att inte använda den kritiserade affischen. Foto: Daniel Cannervik

Kaféaffischen skrotas efter skarpa skolkritiken

Kommunens affisch om ungdomskafé väckte starka känslor. Nu väljer kommunen att dra in affischen. – Alla får ha sin egen uppfattning, säger kommunens kommunikationschef Johan Elfver.

  • Publicerad 15:45, 2 apr 2019

Ingen har tolkningsföreträde i frågan, men alla har en egen uppfattning.

För att sprida information om det ungdomskafé som kommunen anordnar i Tappströmsskolan togs tillsammans med några elever fram en affisch att sätta upp i skolorna. Affischen fick såväl lärare som elever att reagera kraftigt. De menade att den var objektifierande och sexistisk, något Mälarö Tidning skrev om förra veckan.

Nu står det klart att affischen inte kommer att tas i bruk.

Lärarnas kritik mot kommunens affisch: Sexistisk och olämplig

– Vi hade ett möte med skolan och eftersom frågan är väldigt viktig för dem så tog vi ett nytt beslut om att ta bort affischen, säger Johan Elfver.

Informationen om arrangemanget ligger kvar på kommunens sajt, utan bilden, och skolorna har fått fria händer att ta fram egna affischer.

– Ingen har tolkningsföreträde i frågan, men alla har en egen uppfattning. Då får man ta nya beslut. Det är inte mer än så, säger han.  

Den indragna affischen är inget som påverkar ungdomskaféet. Det har varit ett uppskattat inslag för många, menar Johan Elfver.

– De uppgifter jag har från polis, fältassistenter och ordningsenheten är att ungdomskaféet har haft väldigt mycket besök och uppnått avsedd effekt att skapa en mötesplats för våra ungdomar efter skolan. Det är kommunen väldigt glada för, säger han.

Trafikverket stäms på rekordsumma av italienskt företag

Nyheter Krävs på drygt 830 miljoner kronor: ”Det största skadeståndskrav vi någonsin fått” Trafikverket beslutade tidigare att bryta ett kontrakt med ett italienskt företag som arbetade med Förbifart Stockholm, som svarar med en stämningsansökan. Nu ska tvisten avgöras i italiensk domstol.torsdag 18/4 9:02

Ny aktör ska ansvara för väghållning i kommunen

Nyheter En ny entreprenör kommer nu att sköta om Mälaröarnas vägar. I höst tar Svevia över ansvaret de kommande åren.torsdag 18/4 6:30

Hon vill se vändpunkt i EU:s klimatpolitik

Nyheter Partiet vändpunkt vill vara just en vändpunkt för klimatpolitiken. Nu siktar Kerstin Annadotter i Kungsberga på EU-parlamentet.torsdag 18/4 1:15