NÄMNDBESLUT. Arvid Nordquist har fått grönt ljus för att påbörja en flytt av sitt kafferosteri till Sollentuna. Foto: Ulrica Andersson

Kaffedoft kan flytta till Sollentuna

Arvid Nordquist kan flytta sitt rosteri, som i dag ligger vid kommungränsen mellan Sundbyberg och Solna, till Sollentuna.

  • Publicerad 16:18, 3 nov 2017

De har ansökt om planbesked för att kunna bygga ett kafferosteri på en fastighet i norra delen av Kronåsen, ett industriområde intill E4. Stadsbyggnadsnämnden i Sollentuna kommun har precis gett klartecken.

"Planarbetet bedöms kunna påbörjas under 2017 och bedrivas i en takt så att antagande av ny detaljplan kan ske under kvartal 4 2018", skriver Sollentuna kommun.

Enligt Arvid Nordquist själva är det för tidigt att säga något alls om var de finns i framtiden. Deras befintliga hyresavtal går ut 2023 med möjlighet till förlängning till 2027.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Trygghetsbil ska förhindra brott

Nyheter På onsdagen invigdes Sundbybergs stads nya trygghetsbil. Bilen bemannas av volontärer som ska förhindra brott och skapa gemenskap.onsdag 20/6 16:38

Idrottshall blir 100 miljoner dyrare

Nyheter Sundbybergs stad går vidare med planerna på att bygga en ny multisporthall vid Sundbybergs IP. Nu har prislappen dock stigit till 559 miljoner, drygt 100 miljoner kronor dyrare än när förslaget...tisdag 19/6 14:17