"Skamfläcken" i Kristineberg är svår att snygga till så länge staden förvarar skräp där, menar kajakklubben. Foto: Erik Simander

Kajakklubben slår tillbaka om skamfläcken

Daniel Lundin på Kajakkompaniet driver uthyrningen av kajaker i Kristineberg. Han stöttar Rasmus Jonlunds (L) förslag att snygga till platsen som kallas "en skamfläck".

  • Publicerad 11:33, 26 apr 2018

I förra veckan skrev StockholmDirekt om platsen vid Kungsholms strandstig som idag är skräpig. Dessutom är huset där kajakklubben förvarar kajaker under sommarsäsongen nedklottrat. Daniel Lundin arbetar på Kajakkompaniet som på sommaren hyr ut kajaker på platsen. Han ger inte mycket för stadens löften om vårstädning.

– Problemet är att det fortfarande är en mellanlagringsstation för skräp. Det innebär att det är skräpigt i perioder, oavsett hur mycket de eller vi än städar. Vi har fått ringa Stockholms stad och be dem fräscha upp åtskilliga gånger. Men det är svårt att få tag i rätt person, säger Daniel Lundin.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han menar att den otrevliga platsen påverkar verksamheten.

– Vi vill att våra kunder som hyr kajaker ska tycka det är en trevlig och fräsch plats men det funkar inte som det är nu. Dessutom har det varit problem med råttor.

Byggnaden som är nedklottrad har sanerats flera gånger men klottret återkommer snabbt. Dessutom har de haft flera inbrott i lokalen.

– När solen går ner är det en mörk och utsatt plats. Det skulle behövas en rejäl insats med bevakning och säkerhet, säger Daniel Lundin.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han välkomnar Rasmus Jonlunds förslag men menar att grunden för att kunna göra det handlar om att staden borde flytta mellanlagringsstationen.

– Man borde fundera på om det verkligen är rätt plats för en sådan station, säger Daniel Lundin.

De vill lyfta risig skamfläck på Kungsholmen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tv-kock öppnar helveganskt i Hötorgshallen

Nyheter Ersätter korvhak I morgon får Hötorgshallen sitt första helveganska ställe – på en plats där det tidigare såldes korv. På menyn stårbland annat tacos, fyllda salladsblad och bowls.torsdag 24/5 16:41

Olovligt asfaltsjobb väcker ilska vid Fridhemsplan

Nyheter Bussbolaget: "Så hotfullt att vi skickade dit vakter" Köer, mängder av klagomål och så hotfull stämning att väktare tvingades rycka ut för att medla mellan busspersonal och asfaltsläggare, enligt Keolis. Ilskan har varit stor när det har asfalterats –...torsdag 24/5 15:49