STÄNGT. Kaknästornet har stängt för allmänheten tills vidare på grund av fel på en hiss. Foto: Jesper Frisk

Kaknästornet tvingas stänga av säkerhetsskäl

En sliten hisslina gör att Kaknästornet tvingas hålla stängt för allmänheten. Det har Storstockholms brandförsvar beslutat.

  • Publicerad 10:02, 25 jun 2018

Det var vid en rutinkontroll av hissarna som ett slitage på en av hisslinorna upptäcktes, något som SVT var först att rapportera om. Eftersom bara en hiss kommer vara igång under reparationen påverkar det utrymningsmöjligheterna och därför tog fastighetsägarna Teracom tillsammans med Storstockholms brandförsvar beslut om att stänga det populära turistmålet för allmänheten.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Beslutet gäller tills vidare och endast de publika delarna av tornet. Övrig verksamhet för Teracom och sändningarna av radio och tv ska inte påverkas.

– Linorna var så pass slitna att hissen inte ska användas. För att göra en säker utrymning så måste man ha flera fungerande nödutgångar. I Kaknästornet finns det bara två hissar. För att räddningspersonal ska kunna ta sig upp och samtidigt kunna evakuera så måste det finnas två fungerande hissar, säger Björn Westdahl, presskontakt på Storstockholms brandförsvar till SVT.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.