STÄNGT. Kaknästornet har stängt för allmänheten tills vidare på grund av fel på en hiss. Foto: Jesper Frisk

Kaknästornet tvingas stänga av säkerhetsskäl

En sliten hisslina gör att Kaknästornet tvingas hålla stängt för allmänheten. Det har Storstockholms brandförsvar beslutat.

  • Publicerad 10:02, 25 jun 2018

Det var vid en rutinkontroll av hissarna som ett slitage på en av hisslinorna upptäcktes, något som SVT var först att rapportera om. Eftersom bara en hiss kommer vara igång under reparationen påverkar det utrymningsmöjligheterna och därför tog fastighetsägarna Teracom tillsammans med Storstockholms brandförsvar beslut om att stänga det populära turistmålet för allmänheten.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Beslutet gäller tills vidare och endast de publika delarna av tornet. Övrig verksamhet för Teracom och sändningarna av radio och tv ska inte påverkas.

– Linorna var så pass slitna att hissen inte ska användas. För att göra en säker utrymning så måste man ha flera fungerande nödutgångar. I Kaknästornet finns det bara två hissar. För att räddningspersonal ska kunna ta sig upp och samtidigt kunna evakuera så måste det finnas två fungerande hissar, säger Björn Westdahl, presskontakt på Storstockholms brandförsvar till SVT.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43

Ny satsning ska stoppa droghandeln på Plattan

Nyheter Trygghetsgruppen flyttar in mitt på Sergels torg Nu är alla samlade under ett och samma tak – mitt i händelsernas centrum.fredag 20/7 11:44