Far och son. Rune och Fabian Kalf-Hansen öppnar sitt tredje ställe. Den här gången i Birkastan. Foto: Mimmi Epstein

Kalf & Hansen öppnar på Rörstrandsgatan

Frikadeller, grönsaker och 100 procent ekologiskt. Om ett par veckor öppnar Rune och Fabian Kalf-Hansen ställe i Vasastan.

  • Publicerad 13:40, 14 sep 2018

Mittemot Non solo bar och Mellqvist håller lokalen som tidigare huserade Espresso house på att rustas. Där, på Rörstrandsgatan 3, öppnar Kalf & Hansen den 26 september. För fyra år sedan öppnade man på Södermalm vid Mariatorget och för två år sedan i Hammarby sjöstad.

– Vi har letat länge efter en till lokal och ville ha ett läge som liknar det vid Mariatorget. Man ska kunna sitta här och äta om man vill men man ska också kunna ta med sig maten till parken, säger Fabian Kalf-Hansen som äger ställena tillsammans med sin pappa Rune Kalf-Hansen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Båda är kockar i grunden och Fabian är uppvuxen på Rune Kalf-Hansens tidigare restaurang Backstugan i Solna.

– Jag har jobbat på lite olika restauranger men var inte så sugen på fine dining. Vi började prata om att göra snabbmat på det sättet man lagar mat hemma. Inte bara pizza och hamburgare, även om det också är gott, säger Fabian Kalf-Hansen.

Allt på Kalf & Hansen är ekologiskt. Inte bara maten, även kläderna och till stor del inredningen. På menyn finns bland annat frikadeller, man kan välja mellan kött, fisk och vegetariskt.

– De serveras med grönsaker efter säsong. Vi frågar producenterna vad de har inne mycket av och köper sedan det. Det gör det möjligt för oss att hela tiden jobba 100 procent ekologiskt, säger Fabian Kalf-Hansen.

I dag gör de av med cirka 1,3 ton grönsaker i veckan på sina två restauranger. Med den på Rörstrandsgatan hoppas de på att komma upp i två ton i veckan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Att jobba tillsammans tycker båda är toppen.

– Jag skrev ju det till dig i ett sms igår, eller hur? Jag är verkligen tacksam över att vi jobbar tillsammans, säger Rune Kalf-Hansen och tittar på sonen Fabian som fyller i:

– Det är häftigt att vara två generationer som jobbar ihop. Vi har samma grundvärderingar och det känns tryggt. Jag vill hålla på med det här för alltid.