Direktbussar från Kallhäll till Akalla och Hjulsta även i låg-och mellantrafik vid avstängningar lyder önskemålet. Foto: Mikael Andersson

Kallhällsbor kräver bättre ersättningstrafik

Missnöje med ersättningstrafiken från Kallhäll när pendeltågen är avstängda fick en Kallhällsbo att skriva ett mejl till Trafikverket och landstinget. Men någon förbättring gällande det är inte att vänta.

  • Publicerad 16:42, 7 nov 2017

Häromveckan var pendeltåget avstängt mellan Jakobsberg och Sundbyberg på grund av Mälarbanans utbyggnad. Under vardagstid gick en direktbuss till Akalla från Kallhäll, övrig tid gick istället pendeltåg till Jakobsberg och därifrån ersättningsbuss till Hjulsta.

Det fick Johnny Andersson, Kallhällsbo som pendlar till sitt jobb inne i stan, att skriva ett mejl till Trafikverket och landstinget som han också publicerat i den lokala Facebook-gruppen Händer i Kallhäll och Stäket. Där har många instämt i hans kritik.

Önskemålet är att det ska gå direktbussar från Kallhäll till Akalla och Hjulsta även i låg-och mellantrafik vid avstängningar.

– Det känns som att de i Jakobsberg prioriteras men att man struntat i oss i Kallhäll, säger Johnny Andersson.

"Acceptabel lösning för de flesta"

Claes Keisu som är presskommunikatör på trafikförvaltningen vid Stockholms läns landsting skriver i ett mejl till Järfälla Tidning att det nästan är tre gånger så många påstigande passagerare i Jakobsberg jämfört med Kallhäll.

– Bedömningen är att den ersättningstrafik som för Kallhällsborna innebär pendeltåg till Jakobsberg och därifrån buss till tunnelbanans blå linje för de flesta är en acceptabel lösning. Att ha många olika lösningar kräver också en mer komplex information, skriver Claes Keisu.

En ytterligare önskan från bland andra Johnny Andersson är tätare bussturer från Kallhäll till Rotebro, vilket är en alternativ resväg när pendeln är avstängd. Det blir dock verklighet i den nya tidtabellen som börjar gälla den 10 december. Turtätheten på busslinje 560 ska öka under mellantrafik på sträckan Upplands Väsby-Kallhäll, som passerar Rotebro.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

L i Järfälla kräver omräkning av rösterna

Nyheter Har tappat ett mandat i kommunen Efter den preliminära rösträkningen såg Liberalerna i Järfälla ut att få sex mandat i kommunfullmäktige. Men när alla röster räknats in tappade de ett mandat – och det hängde på bara en röst. Nu vill...onsdag 26/9 9:28

De startar ursinniga samtalskvällar om civilkurage

Nyheter "Viktigt att vara en jobbig jävel" Fler måste engagera sig för att få till de samhällsförändringar de vill se, och det måste börja på gräsrotsnivå. Det tycker initiativtagana till samtalsserien Ursinnet, som drar igång i oktober på...tisdag 25/9 15:41