Direktbussar från Kallhäll till Akalla och Hjulsta även i låg-och mellantrafik vid avstängningar lyder önskemålet. Foto: Mikael Andersson

Kallhällsbor kräver bättre ersättningstrafik

Missnöje med ersättningstrafiken från Kallhäll när pendeltågen är avstängda fick en Kallhällsbo att skriva ett mejl till Trafikverket och landstinget. Men någon förbättring gällande det är inte att vänta.

  • Publicerad 16:42, 7 nov 2017

Häromveckan var pendeltåget avstängt mellan Jakobsberg och Sundbyberg på grund av Mälarbanans utbyggnad. Under vardagstid gick en direktbuss till Akalla från Kallhäll, övrig tid gick istället pendeltåg till Jakobsberg och därifrån ersättningsbuss till Hjulsta.

Det fick Johnny Andersson, Kallhällsbo som pendlar till sitt jobb inne i stan, att skriva ett mejl till Trafikverket och landstinget som han också publicerat i den lokala Facebook-gruppen Händer i Kallhäll och Stäket. Där har många instämt i hans kritik.

Önskemålet är att det ska gå direktbussar från Kallhäll till Akalla och Hjulsta även i låg-och mellantrafik vid avstängningar.

– Det känns som att de i Jakobsberg prioriteras men att man struntat i oss i Kallhäll, säger Johnny Andersson.

"Acceptabel lösning för de flesta"

Claes Keisu som är presskommunikatör på trafikförvaltningen vid Stockholms läns landsting skriver i ett mejl till Järfälla Tidning att det nästan är tre gånger så många påstigande passagerare i Jakobsberg jämfört med Kallhäll.

– Bedömningen är att den ersättningstrafik som för Kallhällsborna innebär pendeltåg till Jakobsberg och därifrån buss till tunnelbanans blå linje för de flesta är en acceptabel lösning. Att ha många olika lösningar kräver också en mer komplex information, skriver Claes Keisu.

En ytterligare önskan från bland andra Johnny Andersson är tätare bussturer från Kallhäll till Rotebro, vilket är en alternativ resväg när pendeln är avstängd. Det blir dock verklighet i den nya tidtabellen som börjar gälla den 10 december. Turtätheten på busslinje 560 ska öka under mellantrafik på sträckan Upplands Väsby-Kallhäll, som passerar Rotebro.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Efter mordet i Barkarbystaden – polisen söker uppgifter om bil

Nyheter "Föraren ska ha varit omaskerad" Den femte juni sköts en person till döds i Barkarbystaden. Nu går polisen ut med bilder på den bil som ska ha använts i samband med mordet.måndag 25/6 14:26

Succé för VM-visningarna i Riddarparken

Nyheter 1000 fler än väntat på Sveriges matcher Det har kommit så mycket folk på visningarna av Sveriges matcher att Järfälla kommun behåller VM-visningarna i Riddarparken i Jakobsberg, i stället för att flytta vidare till Kallhäll. "För att alla...måndag 25/6 12:16