"Vi löser många världsproblem på vägen", säger de två Kallhällsmotionärerna som StockholmDirekt möter på cykelturen. Foto: Sofia White

Kallhällsmotionärerna: "Vi löser många världsproblem på vägen"

StockholmDirekts Västerortsredaktion är ute på cykelcamping i Västerort och Järfälla och skriver om det och dem vi möter på vägen. Som Bertil Johansson och Hasse Friberg som har varit grannar i Kallhäll i nästan 40 år och promenerar minst en mil ihop – varje dag.

  • Publicerad 12:06, 2 jul 2018

"Min svärfarsa har alltid motionerat och jag har alltid sagt 'varför? du har ju både bil och körkort!'. Men nu har jag blivit likadan själv.

Vi två har bott i samma port i Kallhäll i 40 år tror jag och vi går en mil om dagen tillsammans varje dag – ja, om inte han är på sitt landställe och jag på mitt eller nåt sånt. Vi surrar hela tiden medan vi promenerar och löser många världsproblem på vägen.

Men vi brukar egentligen gå det här varvet åt andra hållet, nu möter ni oss när vi på väg nerför den här mördarbacken istället för uppför som vi brukar haha."

"Syns stegräknaren på bilden nu haha", säger Kallhällsbon Bertil Johansson (till höger) som går på långa promenader med grannen Hasse Friberg, varje dag. Foto: Ellinor Prawitz

Stockholm Direkt