Stolt. Captain står för någon som bryr sig om andra, uppmuntrar, visar kärlek, har förståelse och respekt, berättar Andreas. Designen kom han på under en fängelsevistelse. Foto: Privat

Kalsonger blev vändningen för Andreas

Andreas Pettersson satt i fängelset och tänkte på vad han ska göra när han blev frisläppt. – Jag hade olika funderingar och bollade några idéer fram och tillbaka i mitt rum efter inlåsning. Sen kom jag på designen med Captain och att jag ville göra den på kalsonger, berättar han.

  • Publicerad 09:04, 16 jun 2017

I fängelset fanns det en verkstad med en symaskin. Jag ordnade tyg och sydde ihop en kalsong och jag fick rita ditt designen med tuschpenna. Jag gillade vad jag såg och bestämde mig för att starta ett underklädsmärke. 

Jag hade flera tankar och funderingar på namnet. Jag tänkte på mitt smeknamn Petters, det är enkelt, inte för långt och lätt att komma ihåg. Det vet jag för att vi hade fyra Andreas i min klass i skolan så vi blev kallade efter våra efternamn, men dom tyckte det var för långt att ropa Pettersson hela tiden så den förkortades till Petters. Så man kan säga dom hjälpte mig ta fram ett lätt och smidigt namn.

Jag kände att det inte fanns något bra svenskt varumärke som satsar på underkläder. Det finns ett stort varumärke som man förknippar med underkläder från Sverige. Men det är sålt till ett utländskt företag.

Innan jag började designa har livet inte alltid varit lätt. Under min barndom präglades min familj av fattigdom.

När jag kom till tonåren presenterades jag för kriminalitet och såg det som en väg ut för min familj från fattigdom, med det ledde till flera fängelsestraff och en gråtande mamma. Det sysslade jag med tills jag bestämde mig för Petters Underwear och idag hoppas jag på att vara en inspiration för andra, att man kan vända negativa vanor till att göra någonting positivt.

Jag  ville ha en logga som man kan relatera till Sverige och nåt som är manligt så en vikingahjälm kändes bäst.

För mig är en Captain någon som bryr sig om andra, uppmuntrar, visar kärlek, har förståelse, respekt, är positiv, tar hand om sin familj, visar hjärta, ger allt och ger aldrig upp. Som gör det där lilla extra, dom egenskaper ska man ha med sig i livet.

Petters Underwear vill uppmuntra alla till det. Jag vill uppmana alla till att vara den bästa versionen av sig själv, en Captain! Att inte vara som alla andra. 

Inspiration kan komma när som helst och var som helst och då måste man anteckna direkt, annars finns det risk att man glömmer bort det. Inspiration får jag av att vara på olika platser och ständigt hitta på saker, för man vet inte vart inspirationen dyker upp.

Min egen stilresa? Tre streck på min outfit känns bekvämast. 

Petters underwear

Jimmy Durmaz, Kevin Triguero, Aki, Kaliffa, Jaffar byn, Abidaz, Frantz Slioa UFC och Dogge Doggelito är några av de kändisar som bär märket, enligt Andreas.  

Plaggen går att köpa på www.pettersunderwear.com samt på Fitnessworld by schant i Slagsta.

Instagram och FB: pettersunderwear

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.