Röj. I Täby är 25-30 plogmaskiner igång och röjer snö. Foto: Mikael Andersson

Kamp mot klockan i Täby efter snösmockan

Efter helgens snöfall tampas stora delar av Täby fortfarande med halka och snömodd. En fara för barn på väg till skolan, menar en Täbybo.

  • Publicerad 16:55, 5 feb 2019

Täby kommun brister i sin snöröjning. Det menar de många kommunbor som har gjort felanmälningar till kommunen efter de stora mängderna snö som kom i helgen.

Täby kyrkby är ett av områdena där snöröjningen dragit ut på tiden.

– På Blendavägen går det inte att mötas för att snövallarna är så höga, säger en Täbybo som vill vara anonym.

Med höga snövallar vid övergångsställen syns inte heller barnen när de ska gå över vägen menar hon.

– Vid Byleskolan håller barnen på att bli påkörda. Trottoarerna är oplogade och barnen syns inte bakom snövallarna vid övergångställena. Nu är det så slaskigt också, så bilarna slirar runt, säger hon.

På kommunen jobbar man på för att dels ploga gator och trottoarer, dels frakta bort de snöhögar som ligger olämpligt till. Runt skolor prioriteras snöbortforsling för att undvika att det blir för smalt på gator och gångbanor.

– Det är 25-30 plogmaskiner som är igång och även manuella resurser som skottar, säger Peter Forsberg, som är driftchef på Täby kommun.

Men med tö under tisdagen följt av de minusgrader som väntas komma under onsdagen är det lite av en kamp mot klockan. Detta gäller särskilt de vägar där snön blivit tillpackad.

– Risken är att där det plogas och sandas idag, så kan sanden sjunka igenom och blir det sedan kallt och fryser på så blir det risk för halka, säger Peter Forsberg.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30