Röj. I Täby är 25-30 plogmaskiner igång och röjer snö. Foto: Mikael Andersson

Kamp mot klockan i Täby efter snösmockan

Efter helgens snöfall tampas stora delar av Täby fortfarande med halka och snömodd. En fara för barn på väg till skolan, menar en Täbybo.

  • Publicerad 16:55, 5 feb 2019

Täby kommun brister i sin snöröjning. Det menar de många kommunbor som har gjort felanmälningar till kommunen efter de stora mängderna snö som kom i helgen.

Täby kyrkby är ett av områdena där snöröjningen dragit ut på tiden.

– På Blendavägen går det inte att mötas för att snövallarna är så höga, säger en Täbybo som vill vara anonym.

Med höga snövallar vid övergångsställen syns inte heller barnen när de ska gå över vägen menar hon.

– Vid Byleskolan håller barnen på att bli påkörda. Trottoarerna är oplogade och barnen syns inte bakom snövallarna vid övergångställena. Nu är det så slaskigt också, så bilarna slirar runt, säger hon.

På kommunen jobbar man på för att dels ploga gator och trottoarer, dels frakta bort de snöhögar som ligger olämpligt till. Runt skolor prioriteras snöbortforsling för att undvika att det blir för smalt på gator och gångbanor.

– Det är 25-30 plogmaskiner som är igång och även manuella resurser som skottar, säger Peter Forsberg, som är driftchef på Täby kommun.

Men med tö under tisdagen följt av de minusgrader som väntas komma under onsdagen är det lite av en kamp mot klockan. Detta gäller särskilt de vägar där snön blivit tillpackad.

– Risken är att där det plogas och sandas idag, så kan sanden sjunka igenom och blir det sedan kallt och fryser på så blir det risk för halka, säger Peter Forsberg.

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47