Lokalpolitiker är positiv till Robert Fischers förslag om en flygbuss från Vällingby och Jakobsberg till Arlanda. Foto: Mostphotos/privat

Kampen för ny flygbusslinje fortsätter

För två veckor sen skrev vi om uppropet för en flygbuss från Vällingby, via Jakobsberg till Arlanda. Nu har ett öppet brev skickats till bussbolaget och lokalpolitiker.

  • Publicerad 11:59, 2 nov 2017

I nuläget har 169 personer skrivit på namninsamlingen som startats av Robert Fischer från Hässelby villastad. I veckan skickade han ett öppet brev till lokalpolitiker och bussbolaget.

”Det ska inte ta mer än en timme från västerort till Arlanda!”, skriver han och föreslår en flygbuss från Vällingby, via Åkermyntan, Jakobsberg Station och Rotebroleden till Arlanda.

LÄS MER: Upprop: Ge oss en flygbuss från Vällingby och Jakan!

Kadir Kasriga (S), ordförande i Hässelby-Vällingby håller med.

– Jag har läst brevet och håller med. Det ska inte ta över en timme till Arlanda, säger han.

Hur kan du som lokalpolitiker påverka?

– Det är ett privat bolag och flygbussarna är inte upphandlade så vi politiker har ingen rådighet över dem. Men jag hoppas att de ser över sitt kundunderlag eftersom Hässelby-Vällingby och Järfälla växer.

I skrivande stund har inte Merresor AB, som kör flygbussarna, svarat Robert Fischer. Men John Strand, VD, har tidigare sagt till tidningen att man tidigare bedömt att kundunderlaget är för litet, men inte stänger dörren helt för framtiden.

– Vi tittar kontinuerligt på det här så det är inte omöjligt att vi tar upp den tråden igen, sa han då.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är klubben som älskar att gå

Nyheter Wednesday walkers ordnar Stockholms manligaste promenader Varje onsdag träffas medlemmarna i Wednesday walkers och promenerar en mil tillsammans. Vi hängde på en bit.lördag 17/3 9:30

Stockholmare, känner du igen platsen?

Quiz ✔Dags för veckans quiz ✔Tio historiska bilder ✔Stockholmsmiljöer från förr Temat den här gängen är tak och vyer uppifrån. Minst sju rätt kräver vi den här gången annars blir det till att röja tak på Avenyn i resten av ditt liv.lördag 17/3 9:00