Pendlar. Närlundabon Håkan Mellqvist cyklar till arbetet i Vasastan på elcykel. Foto: Jonas Månsson

Kan årets julklapp hjälpa Mälaröpendlaren?

Regeringen har föreslagit en premie för köp av elcyklar och försäljningen stiger. Kan elcykeln vara lösningen på många Mälaröbors långa arbetspendling? Mälarö Tidning kollar läget kring årets julklapp.

  • Publicerad 09:00, 23 nov 2017

Med en arbetspendling på upp till tre timmar och runt två mil spenderar många Mälaröbor en hel del tid i köer in och ut från stan.

Johanna Smedberg, marknadschef på Monark, tror att elcykeln kan vara en lösning för storstadspendlarna.

– På en elcykel åker du cirka 25 kilometer i timmen, så på ett pendlingsavstånd på två mil så håller man sig gott under timmen. Rent tidsmässigt tror jag många tycker att det är en överkomlig tid. Det är det vi ser, att många är benägna att arbetspendla längre med elcykel, säger hon.

Räckvidden på en elcykels batteri varierar mycket beroende på bland annat väder, cykelmodell och hur mycket kraft du själv bidrar med. Men en normal räckvidd ligger på mellan 40-60 kilometer.

Det är branschorganisationen Svensk Handel som sedan 1988 har utsett årets julklapp. Det ska vara någonting som representerar samtiden eller som varit antingen en nyhet eller sålt bra under det gångna året.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter