"Vi kommer dela pizzerians lokal, men vi kommer inreda vår del helt i Kanaans trädgårdscaféstil" säger Karin Ihre Bergkvist. Här tillsammans med mannen Thomas Bergkvist. Foto: Mikael Andersson

Kanaans trädgårdscafé öppnar kaffebar i Råcksta

I april öppnar Kanaans trädgårdscafé en kaffebar i Råcksta. "Vi har själva saknat någonstans att äta frukost", säger ägaren Karin Ihre Bergkvist.

  • Publicerad 15:44, 23 mar 2016

Vi kommer dela pizzerians lokal, men vi kommer inreda vår del helt i Kanaans trädgårdscaféstil.

Har du saknat ett fik i Råcksta? I mitten av april öppnar Kanaans trädgårdscafé en kaffebar i intill tunnelbanestationen.

– Vi kommer att ha en takeaway-shop. Där kunder kan köpa med sig fairtrade-kaffe, goda frukostmackor och ekologiska bullar. Vi kommer också att servera lunchmackor, säger ägaren Karin Ihre Bergkvist som ska driva kaféet tillsammans med sin man Thomas Bergkvist.

Vem riktar ni er?

– Vi riktar oss till Råckstaborna. Vi bor själva i Råcksta och vill skapa ett härligt område att leva i. Vi har själva saknat någonstans att äta frukost. Vi kommer även sälja bröd så att man kan ta med sig hem och göra egna mackor.

Hur länge har ni haft de här planerna?

– Inte så länge. Vi har sagt från att vi tog över trädgårdskaféet att vi vill växa och ha fler ställen. Sen ramlade vi över den här lokalen för två månader sen. Det gick lite fortare än tänkt att växa.

Kaffebaren kommer att dela lokal med den nuvarande pizzerian vid tunnelbanestationen.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt