Varje dag åker Alexander Roslagsbanan hem till Ormsta. Men ditresan… Foto: Hege Hellström

"Kanalen heter P4 Stockholm – men det betyder ju också P4 Vallentuna"

På senare tid har Vallentuna nämnts allt mer i morgonradion från P4. Det är tack vare journalisten Alexander Hammarlöf, som bor i kommunen och gärna berättar om sin vardag här.

  • Publicerad 18:46, 24 okt 2017

Är det någon som sätter Vallentuna på radiokartan så är det Alexander Hammarlöf. Han är journalist, gör morgonradio i P4 och bor sedan två år i Ormsta. Och han pratar ofta och gärna om sitt Vallentuna i radion.

– Man får gräva i sin egen erfarenhet och vad man är med om. Dessutom är det roligt att det bara är jag på P4 Stockholm som bor i Vallentuna, säger Alexander.

Ibland blir det gliringar från kollegorna.

– Ja, det kan låta ”blir det radio Vallentuna nu?”. Kanalen heter P4 Stockholm – men det betyder ju också P4 Vallentuna. Vi vill ju vara på så många platser som möjligt i länet och inte vara för innerstadsfixerade.

Vad är det då som P4:s lyssnare får höra om Vallentuna?

– Det kan vara allt från vargar till höstfesten. Och jag får skoja om Vallentuna på ett sätt som bara den som bor här får göra. Det är kul att överdriva om hur mycket hästar och epa-traktorer som finns här.

Det blir lite som ”hemma på min gata i staaan” (som Stina säger i Saltkråkan) förklarar Alexander.

Vallentuna känns ”lite bredvid”, tycker han.

– Nu blir väl lokalpolitikerna sura, men så är det. Det känns när jag kliver av i Ormsta, det här är någonting annat, och jag får för mig att det inte känns så om man bor i Sollentuna eller Täby.

Och Vallentuna centrum, vad tycker du om det?

– Det är många klagomål på att det är för litet men just det tycker jag om, vill jag har stort kunde jag ju bott kvar i stan. Här det är en lite intimare känsla, som ett centrum i en småstad. Och behöver man annat är det inga problem, det är ju nära Täby centrum.

Att göra direktsänd radio är det roligaste Alexander vet.

– Det finns en nerv som man blir beroende av. Jag blir aldrig nervös i radiostudion. Jag kan gå igång, få adrenalin, men det blir aldrig nervositet.

I radio gäller det att vara exakt med tiderna.

– Jag är sjukt på sekunden med allt. Kommer en sekund för tidigt till mikron.

Det är första gången i Alexanders liv som han bor i hus. Innan dess har han bott i bland annat Göteborg och Malmö.

– Vi ville ha en trädgård, det visste vi.

Familjen stoppade ner fröer alldeles för nära varandra, så där som man gärna gör när det är första gången man odlar.

– Herregud vad det växte! Vi fick fem kvadratmeter sallad och två stora Icakassar med morötter.

Förutom den egna trädgården har Alexander några favoritställen i Vallentuna.

– Kvarnbadet, det är väldigt praktiskt när man har barn. Angarnssjöängen är ett bra ställe, vi brukar ta med matsäck och gå runt. Jag tycker också att det är roligt med all historia som finns i Vallentuna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Två fall av misshandel i Täby

Nyheter Berusad vid skatepark Under samma kväll fick polisen med knappt 30 minuters mellanrum in två samtal om misshandel i Täby.måndag 25/6 15:22

Åkte till krockskadad bil – fann 10 skadade bilar

Nyheter "Blod kring bilen" Det var i helgen när polisen åkte ut till Vallentuna för att se över en krockskadad bil som man hittade tio andra bilar som drabbats av skadegörelse.måndag 25/6 15:13