Lägger ner. KFUM Central Basket tvingas lägga ner sina lag i division 1. Foto: KFUM Central

Känd basketklubb lägger ner sina elitlag

Idag meddelade KFUM Central Basket att de tvingas lägga ner sina lag i division 1 på grund av den extrema hallbristen i Stockholms innerstad. "Vi får inte de timmar vi är berättigade till av idrottsförvaltningen", säger klubbens ordförande Svante Bengtsson.

  • Publicerad 12:50, 12 feb 2018

Beslutet att lägga ner lagen var inte lätt.

– Vårt beslut idag känns extra tungt då KFUM Central under 10 år försökt vara konstruktiva gentemot de styrande i Stockholm stad genom KFUM Centrals erbjudande om att hjälpa till att bygga idrottshallar. Stockholm stad har monopol på stadsplanering men stadens oförmåga att fatta beslut leder till vårt tunga beslut att behöva lägga ner en väl fungerande verksamhet, säger Svante Bengtsson i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Klubben som håller till på Östermalm, Gärdet, Vasastan och Norrmalm har länge tampats med brist på halltider. Sedan klubbens herr- och damlag klev upp i division 1 för sex år sedan har de även fått spela matcher i gymnastiksalar, som Basketförbundet inte ser som en godkänd matcharena.

– Vi kan helt enkelt inte hålla den nivå som behövs för spel i division 1 och samtidigt utveckla våra yngre lag med det stora antal spelare och lag vi idag har inom KFUM Central Basket, säger Svante Bengtsson.

Därför väljer man nu att istället prioritera satsningarna på ungdomslagen.

– Vi förhåller oss till den verklighet vi lever och verkar i och satsar nu istället på att bygga en av Sveriges bästa juniorverksamheter. Den åldersgruppen blir våra nya representationslag, säger Victor Sundqvist, sportchef i KFUM Central Basket.

Men man hoppas på att i framtiden kunna återuppta elitverksamheten.

– Den dag tillgången på träningstider ökar och det finns en plats att spela matcher på i Stockholms innerstad står vi redo att åter starta elitverksamhet, skriver klubben i sitt pressmeddelande.

Texten uppdateras. Vi söker idrottsförvaltningen för en kommentar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.