HuddingeDirekt har tidigare berättat om branden i ett fuskbygge i Segeltorp, där Lundberg varit en av aktörerna. Foto: Jonas Gosende Grönvik

Känd mordbrännare bakom fuskbyggen i villaområden

I september förra året konfronterades den dömde mordbrännaren Magnus Lundberg i ”Fuskbyggarna” på TV4, efter att ha lurat en barnfamilj som köpt ett hus i Huddinge med flera fel. Men historien tar inte slut där. Nu förlorar den kända doktorn i Södertörns tingsrätt.

  • Publicerad 16:32, 16 apr 2018

En småbarnsfamilj köper ett nybyggt hus i Högmora. En tid efter köpet upptäcks flera allvarliga konstruktionsbrister. Samtidigt meddelar kommunen att huset uppförts utan bygglov.

Det visade sig att paret köpt huset av en dömd mordbrännare: Magnus Lundberg.

Lundberg skapade rubriker i kvällspressen 2012 efter att ha gjort en brasa av Harry Scheins lyxvilla på Danderyd. Lundberg hade köpt villan men brände enligt domstolen ner den efter att han fått avslag på sin bygglovsansökan. Han dömdes till fängelse för mordbrand och förlorade samtidigt sin läkarlicens. Sedan dess har han istället sysslat med fastighetsutveckling.

Dyker upp i Fuskbyggarna

När ”Fuskbyggarna” på TV4 tar sig an fallet i Högmora i Huddinge och låter göra en besiktning av huset upptäcks mögel i källaren och att huset vilar på en grund som riskerar att rasa. När paret köpte huset blev de lovade en slutbesiktning. Som aldrig kom.

Arga snickaren Anders Öfvergård konfronterade Lundberg i TV-rutan och bad om hans version.

– Nej det går inte, svarade Lundberg och la snabbt benen på ryggen.

– Magnus. Du bygger hus utan bygglov. Hur kan du hålla på så här? Jag hoppas att du inte sover på nätterna när du lurar folk så här, ropade en arg Anders Öfvergård i TV.

Fifflet fortsätter

Programmet slutar med att TV-teamets snickare åtgärdar felen. Paret får till slut huset slutbesiktigat och godkänt.

Men historien tar inte slut där.

Två dagar efter TV-teamets konfrontation får paret en faktura av Lundberg på 85 625 kronor. Fakturan avser tidigare åtgärder för allvarliga brister i husets avloppsanläggning. Paret bestred direkt fakturan som en bluffaktura, då de menade att åtgärderna skulle ske utan kostnad.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Paret uppfattade fakturan som en reaktion från Lundberg, att han blev arg för att han konfronterades av Fuskbyggarna. Men enligt Lundberg ingick de ett muntligt avtal på parets uppfart, några veckor innan arbetet utfördes. Nu har Södertörns tingsrätt sagt sitt: Domstolen anser inte att det är bevisat att något avtal om betalning ingåtts.

Ruffel i Segeltorp

​Lundberg har de senaste åren varit inblandad i flera skumraskaffärer i Huddinge.

Radhus-helvetet: Ruinerna kvar efter tre år

Mordbrand, förfalskade dokument och molotov cocktails genom fönstren. HuddingeDirekt har tidigare berättat om radhusbygget som blev en mardröm för Segeltorpsborna. I tre år har grannarna tvingats bo intill ruinerna, som förvandlats till en soptipp.

GRANSKNING. Mordbrand och rufflare i radhusidyllen

I granskningen förekommer Lundberg under namnet "Jokern". Lundbergs tidigare kompanjon "Byggaren" i Segeltorpshistorien ligger också bakom fuskbygget i Högmora. De gamla kompanjonerna hamnade i konflikt efter att radhuset i Segeltorp brann ner.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.