Möte. Tvillingträff i Norra Djurgårdsstaden. Fanny Santa, Zarah Barrett och Oscar Bremer Herkner med barnen John och Elliot, 1,5 år (blå keps). Wilma (mindre) och Rocky, Zoe, 9 år. Nora och Ella, 9 månader. Foto: Sacharias Källdén

Kände utanförskap – nu ordnar hon träffar för andra tvillingföräldrar

Det började med ett möte i lokala matbutiken. Nu ordnar Zarah Barrett träffar för tvillingar och deras föräldrar en gång i månaden.

  • Publicerad 15:00, 18 maj 2018

Första gången de sågs sprang tvillingföräldrarna och Östermalmsborna Fanny Santa, mamma till Nora och Ella, och Zarah Barrett, mamma till John och Elliot, på varandra på Hemköp i Norra Djurgårdsstaden.

– På stan hälsar man alltid och nickar lite i samförstånd när man möter andra tvillingföräldrar. Men det har liksom inte funnits någon naturlig mötesplats för oss, säger Zarah Barrett som är initiativtagare till evenemanget "Tvillingträff på hemmaplan" på Facebook.

Stort gäng. Oscar Bremer Herkner med Wilma, Rocky, 9 månader, och storasyster Zoe, 9 år. Foto: Sacharias Källdén

Zarah Barrett med John och Elliot, 1,5 år. Foto: Sacharias Källdén

– Anledningen till att jag drog i gång träffarna var att jag kände ett slags utanförskap. Andra småbarnsföräldrar kan göra mycket som man som tvillingförälder inte kan hänga med på. En regnig dag kan man se mammor sitta på kafé med en kaffe i ena handen och ett barn i andra, det funkar inte om man har två små barn att ta hand om.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vännen Fanny Santa håller med.

– Det blir ofta logistiskt krångligt och opraktiskt att göra aktiviteter som andra småbarnsföräldrar gör, som babysim till exempel.

Fanny Santa med Nora och Ella, 9 månader. Foto: Sacharias Källdén

Hittills har tvillingträffarna ägt rum två gånger men tanken är att de ska ske en gång i månaden, på vardagar för familjer med lite yngre barn och på helger även för dem med äldre barn.

– Det blir automatiskt så att man delar erfarenheter och tipsar varandra när man ses såhär, säger Zarah Barrett.

När Östermalmsnytt är med på en tvillingträff är det picknick i Gasklocksparken.

– Den är perfekt eftersom den är inhägnad så att barnen inte kan springa iväg så långt. På sommarhalvåret blir det också lite smidigare eftersom man kan ses utomhus, säger Zarah Barrett.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.