Utflyttning. Tino Frez i den nästan helt uttömda lokalen på Karlavägen. Foto: Patrik Wirén

Kändisstajlist lämnar Karlavägen efter 30 år

Kändisstajlisten Tito Frez är besviken på Östermalms utveckling och saknar forna tiders lyx och glamour. Men att lämna stadsdelen är uteslutet. När Titos Hairstudio öppnar på nytt är det runt hörnet från Karlavägen.

  • Publicerad 20:00, 30 jan 2019

Efter 30 år på Karlavägen 72 är det dags för Titos Hairstudio att säga adjö till den anrika lokalen som varit hårsalong ända sedan 1920. Mycket har redan packats ihop när Östermalmsnytt är på besök, men i taket hänger en discokula och ett gäng frisörstolar är fortfarande kvar.

– Det var en pojkdröm att öppna den här salongen. Jag trodde aldrig att jag skulle vara kvar 30 år senare. Men det gick väldigt bra så det var bara att köra på, säger han och hävdar att det inte känns vemodigt att lämna adressen.

– Nej, det var dags för en förändring, försäkrar Tito som länge varit ett återkommande ansikte på stans modeevenemang och kallats Stockholms kändisstajlist nummer ett.

Tito trimmar med tystnadsplikt

Flyttlasset går till en aningen mindre lokal ("jag börjar bli äldre och vill trappa ned") på Artillerigatan 58 där han väntas slå upp dörrarna i mitten av februari. Här, på Karlavägen 72, blir det istället en möbelbutik – till Titos stora förtret.

– Hela Karlavägen har blivit en möbel- och inredningsgata, suckar han.

– Det finns inget kvar av det gamla. Exklusiviteten, glamouren och lyxen har försvunnit från Östermalm, vilket jag tycker är tråkigt. Men nu flyttar jag till ett annat kvarter där jag ska försöka hitta tillbaka till den ursprungliga känsla. Det kommer bli så himla fint, säger han och syftar på den nya adressen som bara är ett stenkast härifrån.

Gillar folktomma gator

För även om Tito vurmar för det gamla Östermalm och inte alls gillar hur stadsdelen utvecklats var det aldrig någon tvekan om att han skulle vara kvar.

– Nej, jag skulle aldrig någonsin byta stadsdel. Jag bor här och överger aldrig Östermalm. Det är en lugn stadsdel där folk inte rör sig planlöst fram och tillbaka, som de gör på Södermalm. Kolla bara på gatan här utanför, det är inte en människa ute och går, säger han och pekar ut mot den folktomma gatan.

– För mig är det jätteskönt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android