Stals. Kaninen Hassel stals igår från Aspuddsparken. Foto: Aspuddsparken

Kanin stulen från populär parklek

Under måndagseftermiddagen togs kaninen Hassel från Aspuddsparken.

  • Publicerad 10:06, 9 jul 2019

Runt klockan 16:30 under måndagseftermiddagen fick personalen på Aspuddsparken information om att två tonårskillar hade tagit sig in i deras kaninhage och stulit en av deras kaniner, Hassel.

– Två unga tjejer kom in i kaféet och sa att de hade sett två mörkklädda killar ta Hassel och cyklar iväg på svarta cyklar, säger Moa Wallerstein, som är djurskötare på Aspuddsparken.

Sågs i Liljeholmen

Aspuddsparken har polisanmält händelsen. Enligt Aspuddsparken själva ska två killar på svarta cyklar ha setts med en kanin i cykelkorgen i Liljeholmen vid 19-tiden under måndagskvällen. En man ska också strax efter att händelsen inträffat ha ringt till parken och sagt att han sett de två killarna cykla förbi i Aspudden, och känt igen en av dem, något parken nu ska gå vidare med och kolla på samt föra vidare till polisen.

Just nu är en chef för Aspuddsparken ute i Liljeholmen och sätter upp lappar, eftersom det är där man troligen såg dem sist.

Liknande hänt tidigare

En liknande incident hände 2015. Då handlade det om ett marsvin som någon stulit från parken.

– Bakdörren var upplåst, och man hade gått in och tagit marsvinet tillsammans med dess bur. Lyckligtvis hittades marsvinet i buren senare och marsvinet mådde bra, säger Moa.

Har du sett något?

Om du vet något om händelsen som kan hjälpa Hassel att hitta hem, kontakta Aspuddsparken på 08-19 99 15 eller polisen på 114 14.

Uppdatering 12:45.

Aspuddsparken skriver följande på sin Facebook-sida:

"Hassel kan eventuellt befinna sig vid Fruktparken i Liljeholmen. Om ni ser något så meddela oss (Aspuddsparken, red. anm.). Hon är brun med grå mage och har hängande öron".