Kanindöden. Ett stort antal döda kaniner har hittats på Östermalm den senaste månaden. Foto: Johanna Berglund

Kanindöden på Östermalm fortsätter förbrylla

Rapporterna om döda kaniner på Östermalm fortsätter att strömma in. Men nu finns det hopp om att gåtan slutligen får ett svar.

  • Publicerad 20:00, 2 okt 2018

Som vi tidigare rapporterat har ett stort antal döda kaniner hittats på Östermalm den senaste månaden. Stadens skadedjurssamordnare Tommy Tuvunger förklarade redan för ett par veckor sedan att det troligtvis handlade om en smittsam dödlig sjukdom bland kaninerna. Men samtidigt har en del boende i området uttryckt oro för att det i själva verket skulle kunna handla om råttgift som kaninerna råkat få i sig.

Flera nya döda kaniner hittade i Stockholm

De kaniner som dittills hittats hade redan börjat förruttna, vilket gjorde att de inte kunde obduceras. Men nu finns det nytt hopp om att få veta vad som drabbat djuren på Östermalm.

– Problemet tidigare var att det var för varmt. Men nu har temperaturen gått ned och vi har fått tag på några fräscha exemplar som vi lämnat in för obduktion, säger Tommy Tuvunger.

Det handlar om åtta upphittade kaniner som ska obduceras vid statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala. Enligt Tuvunger kan vi vänta oss ett obduktionssvar om cirka två veckor.

Mystisk gnagardöd på Östermalm

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Se filmen: Här lyser julbelysningen i City

Nyheter Trafikkontoret: "Det stämmer faktiskt" Nu är det julstämning i stan. Trafikkontoret har börjat sätta upp belysningen.tisdag 16/10 20:00