Skådespelarna från årets julkalender i SVT. Foto: Janne Danielsson / SVT

Känner du igen Västerortsskolan i julkalendern?

Västerortbo? Tycker du miljöerna i årets julkalender "Jakten på tidskristallen" ser bekanta ut? Då finns en naturlig förklaring.

  • Publicerad 11:41, 5 dec 2017

Nu har årets julkalender "Jakten på tidskristallen" dragit igång på SVT. Och för många Västerortsbor ser miljöerna, där huvudkaraktärerna Asrin, Lima och Max hänger, bekanta ut.

Filmteamet bakom produktionen har tidigare gått ut med att en studio i Lunda i Spånga har använts som inspelningsplats.

Årets julkalender spelas in i Spånga

Redan i första avsnittet av julkalendern syns även Sundbyskolan i Spånga.

– Vi har spelat in skolscenerna på Sundbyskolan under sportlovet, när skolan var stängd. Skolan låg nära och bra till inspelningsstudion i Lunda, säger Anna Wallmark, producent.

Scenerna från den så kallade "Framtidsskolan" är filmade på Skandia på Lindhagensgatan i stan, vid Albanova universitetscentrum och i Word trade center vid Cityterminalen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43

Nytt t-banekaos börjar i dag

Nyheter Ytterligare sträcka stängs på gröna linjen I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 7:10