Skådespelarna från årets julkalender i SVT. Foto: Janne Danielsson / SVT

Känner du igen Västerortsskolan i julkalendern?

Västerortbo? Tycker du miljöerna i årets julkalender "Jakten på tidskristallen" ser bekanta ut? Då finns en naturlig förklaring.

  • Publicerad 11:41, 5 dec 2017

Nu har årets julkalender "Jakten på tidskristallen" dragit igång på SVT. Och för många Västerortsbor ser miljöerna, där huvudkaraktärerna Asrin, Lima och Max hänger, bekanta ut.

Filmteamet bakom produktionen har tidigare gått ut med att en studio i Lunda i Spånga har använts som inspelningsplats.

Årets julkalender spelas in i Spånga

Redan i första avsnittet av julkalendern syns även Sundbyskolan i Spånga.

– Vi har spelat in skolscenerna på Sundbyskolan under sportlovet, när skolan var stängd. Skolan låg nära och bra till inspelningsstudion i Lunda, säger Anna Wallmark, producent.

Scenerna från den så kallade "Framtidsskolan" är filmade på Skandia på Lindhagensgatan i stan, vid Albanova universitetscentrum och i Word trade center vid Cityterminalen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Helglista! Det här kan du göra i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Träffa Tomten ✓Bandyskola ✓Barnteater ✓Julmarknad Träffa Tomten, gå på julmarknad eller snöra på dig grillorna. Helgen bjuder på massa skoj för stora och små i Västerort och Järfälla.fredag 15/12 15:50

Här har en mystisk figur flyttat in

Nyheter "Skickar små lappar till barnen" Julafton närmar sig med stormsteg och som alla vet har tomten fullt upp i sin verkstad. Därför har han skickat ut sin medhjälpare, Nissen, som nu har flyttat in på förskolan Blomsterkungen i Hässelby.fredag 15/12 15:19