SÅLT. Sundbybergs köksbryggeri har blivit uppköpt och restaurang- och pubavdelningen stängs under en period. Foto: Mikael Andersson

Känt mikrobryggeri tar över "ölkyrkan" i Sundbyberg

Sundbybergs köksbryggeri blev i veckan uppköpt av internationellt erkända mikrobryggeriet Omnipollo. Från och med helgen tar de över verksamheten i "ölkyrkan".

  • Publicerad 15:20, 6 feb 2020

Sedan 2013 huserar Sundbybergs köksbryggeri i den gamla kyrkan vid Sturegatan/Esplanaden. Men nu är det slut på det – istället tar Omnipollo över.

– Det här har varit på gång ett tag, men varit sekretessbelagt. Vi skulle bedriva verksamheten som vanligt fram till beslut, säger den tidigare vd:n Peter Bergholtz.

"Ölkyrkan" och Omnipollo hade i höstas ett samarbete som Bergholtz menar var inspirerande och givande. Senare återkom Omnipollo med frågan om de fick ta över bryggeriet och där starta sitt första egna.

Så blev det. Redan i morgon, fredag, tar Omnipollo över.

– Vi har tidigare inte haft tankar på att sälja, säger Peter Bergholtz.

Är inte bryggeriet din/er "baby"?

– Jo, definitivt. Därför känns det såklart vemodigt, samtidigt glädjande att det är ett superföretag som tar över.

Personalen blir kvar

En del av personalen på Sundbybergs köksbryggeri kommer att arbeta kvar.

– En tid, tillägger Peter Bergholtz och fortsätter:

– Vi har sålt verksamheten, inte vårt företag. Vi får se vad som händer i framtiden. Just nu ska jag vara bryggare igen och det var länge sedan. Vad jag känner till ska pub-verksamheten vara stängd under en övergångsperiod, men sedan öppnas och blomstra.

SundbybergDirekt har sökt Omnipollo för en kommentar, som hänvisar till sitt pressutskick där de beskriver sitt nya bryggeri som en "experimentverkstad utan motstycke".

Deras ambition är att få upp sin nuvarande produktion med fem gånger så mycket som i dag.

Bryggeri i forna kyrkan blev succé

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Då avgörs ödet för Sundbybergs multihall

Nyheter Möte. Hallens framtid ska upp för beslut Lösningen på behovet av idrottsytor i Sundbyberg har varit den tilltänkta multihallen i tre plan på Sundbybergs idrottsplats. Snart avgörs anläggningens öde när politiker, tjänstemän och företrädare...fredag 28/2 15:49

Då öppnar Storskogens p-garage

Nyheter Hyreshöjning efter renovering En del stök återstår men om två månader ska parkeringshysterin kring Bergdalen mildras. Innan dess ska övre parkeringsplanet på Storskogens garage renoveras.fredag 28/2 11:28

RAW comedy club tillbaka i Sundbyberg

Nyheter Mårten Andersson: Sundbyberg känns ännu mer på gång RAW comedy club finns sedan tidigare i Stockholm och Göteborg. Tredje klubben finns snart i Sundbyberg när de gör comeback.torsdag 27/2 15:40
Stockholm Direkt