I Råcksta har trängseln varit stor på tisdagsmorgonen. Foto: Alexander Kuronen

Kaos efter förseningar på gröna linjen

Gröna linjen har drabbats av förseningar på tisdagsmorgonen till följd av en olyckshändelse. I Råcksta har trängseln varit stor efter att resenärer inte informerats om ersättningsbussarnas avgångar. "Folk verkar förvirrade", säger en resenär.

  • Publicerad 08:14, 14 jan 2020

Störningarna beror på ett stopp mellan Abrahamsberg och Islandstorget som uppges ha orsakats av en olyckshändelse nu på tisdagsmorgonen.

Enligt SL har ersättningsbussar planerats att sättas in på sträckan. Prognosen var först att trafiken skulle vara igång klockan 08.30 igen. Men den har nu skjutits fram.

I Råcksta har trängseln varit stor vid tunnelbanestationen under tisdagsmorgonen. Resenärer som hade räknat med att åka tunnelbana har i stället blivit hänvisade till ersättningsbussar. Men någon information om varifrån de avgår har inte nått fram, enligt vittnen på plats.

– Folk verkar förvirrade, det kommer ju inga bussar, säger en resenär.

Tunnelbanan har under morgonen trafikerat sträckan mellan Råcksta och Hässelby. Men därefter har de som tänkt resa vidare inte kommit längre.

vid 08.40 hade ännu ingen information om ersättningsbussarnas avgångar, enligt uppgifter, vilket har resulterat i en stor folksamling på platsen.

– När tunnelbanan rullade in på stationen började folk rusa mot spärrarna trots all trängsel.

Vid 08.50 fick resenärer i Råcksta veta att ersättningsbussarna står på en annan plats.

Klockan 09.00 meddelade SL att trafiken är i gång igen och att följdförseningar kommer att förekomma.

Förskola anmäld för kränkande hårklippning

Nyheter Föräldrarna: Luggen är väldigt rakt klippt så vi vet att det är en vuxen Skolinspektionen och Barn- och elevombudet har fått in en anmälan om kränkande behandling på en förskola i Skarpnäcks stadsdel. Enligt anmälarna ska deras ettåriga dotter ha fått luggen klippt mot...måndag 20/1 13:15

Nu öppnar ny butik i Spångas gamla järnaffär

Nyheter "Ska bli en samlingspunkt" Förra året kom beskedet att Spånga järn och färg skulle stänga efter 99 år. Men nu blir det nytt liv i den gamla butiken.måndag 20/1 11:37

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt