URSPÅRNING. SL räknar med förseningar hela dagen efter att ett tåg spårat ur vid Älvsjö tidigare i morse. Foto: Mostphotos

Kaos i pendeltågstrafiken efter urspårning

Pendeltågen är drabbade av stora förseningar efter en urspårning tidigare i morse. Resenärer får räkna med förseningar på upp till 40 minuter, enligt SL.

  • Publicerad 09:01, 30 nov 2017

Cirka klockan 05.15 i morse spårade ett pendeltåg ur mellan Älvsjö och Stuvsta i höjd med Älvsjödepån. Samtliga resenärer evakuerades från tåget och vid 06.15 var räddningsarbetet avslutat. Under tiden stoppades all trafik vilket nu har lett till stora förseningar i hela pendeltågsnätet.

– Det är avslutat nu och alla resenärer är evakuerade. Men det har fått konsekvenser i trafiken. Det återstår arbete på platsen så vi kommer att ha störningar i trafiken hela dagen, säger Fredrik Cavalli Björkman vid SL:s pressjour.

Just nu är det förseningar på som mest 30-40 minuter på sina håll. Det beror bland annat på inställda avgångar och fördröjningar. Värst är läget i Södra Stockholm. Men samtliga resenärer som är på väg in mot stan nu på morgonen får räkna med trängsel och sena tåg.

– Det hände på linjen mellan Älvsjö och Södertälje men smittar av sig på hela pendeltågsnätet. Min uppfattning är att det är omfattade. Rådet är att hålla koll på SL:s reseplanerare, säger Fredrik Cavalli Björkman.

Inga personer uppges ha skadats i samband med urspårning. Vad som orsakade händelsen är ännu inte klarlagt.

– Det får våra utredningar visa. Men inga personer skadades och evakueringen gick lugnt och sansat till.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Vårdcentral i Väsby upphör

Nyheter Veritas vårdcentral Väsby upphör efter branden i våras. Landstinget har brutit avtalet med företaget bakom vårdcentralen.lördag 21/7 8:15

15-årige Einar femma på EM

Sport 15-årige Einar Lindberg från Väsby fortsätter att visa framfötterna med sin BMX-cykel. Nu senast grejade han en femteplats på EM i sin åldersklass.torsdag 19/7 17:33