Trångt. Renoveringsarbetet skapar omfattande köer vid Gullmarsplan. Foto: Sacharias Källdén

Kaos i t-banan – då kör SL tomma bussar

SL har satt in förstärkningsbussar för att kompensera för strulet längs t-banans gröna linje. Men resenärerna är bara tillåtna att åka i ena riktningen. Istället för att släppa på folk väljer SL att låta tomma bussar åka mellan Söderort och Gullmarsrplan.

  • Publicerad 17:00, 25 jun 2018

Ända fram till den 19 augusti tvingas resenärer på t-banans linje 17 och 18 byta tåg vid både Skärmarbrink och Gullmarsplan på grund av pågående renoveringar av perrongerna. Dessutom kör tågen glesare än vanligt, med avgående tåg var tjugonde minut.

Stort strul på grön linje – hela sommaren

För att avlasta t-banan har SL satt in förstärkningsbussar som går från Skarpnäck och Kärrtorp mot Gullmarsplan klockan 07.00-09.00 och från Gullmarsplan till Söderort klockan 16.00–18.00. Men den som vill åka med bussarna i motsatt riktning är inte välkommen.

– De här bussarna är öronmärkta för att avlasta trafiken när det är som mest folk som åker. Det är deras enda uppgift, säger SL:s presstalesperson Aleksander Krajisnik.

I nuläget kan SL inte se att det finns behov av att låta resenärer åka med bussarna från Gullmarsplan till Söderort under morgonen eller i andra riktningen under eftermiddagen. Men samtidigt utesluter han inte att detta kan ändras.

– Vi är på plats och följer detta kontinuerligt. Om det ser ut att finnas en efterfrågan kan vi se över om det finns en möjlighet att köra i båda riktningarna. Vi är medvetna om att det är lite extra trångt, kämpigt och varmt just nu. Men vi är öppna för att korrigera så att det blir ännu smidigare för våra resenärer, säger han.
Aleksander Krajisnik uppmanar resenärer som vill framföra önskemål om att åka i andra riktningen att höra av sig till kundtjänst eller prata med de värdar som finns på stationen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android