Vägarbete. Arbeten på Kungsgatan ställer till det för ettans buss. Foto: Per Brandt

Kaos på stombusslinje 1

På grund av vägarbeten på Kungsgatan och framkomlighetsproblem i City är ettans buss uppdelad i två delar – och förutsättningarna förändras från dag till dag.

  • Publicerad 16:51, 31 maj 2018

Som många har märkt har ettans buss inte gått som den ska den senaste tiden. Sedan en längre tid tillbaka pågår som bekant arbeten med den nya cykelbanan på Värtavägen, vilket gjort att rutten på Östermalm är omlagd via Erik Dahlbergsgatan istället för Värtavägen.

Men nu är det framför allt ett stort vägarbete på Kungsgatan som ställer till det för busslinje ett. Och många boende, framför allt på Lilla Essingen, har reagerat på att bussarna inte går som de ska.

– Alla vägarbeten gör det nästan omöjligt för SL:s bussar. De senaste veckorna har trafiken på linje 1 varit helt eller delvis inställd stora delar av dygnet. Linjen har i det närmaste upphört att existera, skriver en läsare i ett mejl till oss.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Valerio Nicolai, presskontakt på Keolis, som kör bussarna, bekräftar att det är väldigt struligt för tillfället.

– Omdragningen är inte permanent och vi ändrar från dag till dag. På morgonen kör ettan på Olof Palmes gata i stället för på Kungsgatan men på dagen brukar det bli för trångt där, säger han.

Olovligt asfaltsjobb väcker ilska vid Fridhemsplan

När ettan varken kommer fram på Kungsgatan eller Olof Palmes gata delas linjen upp i två. En kör Frihamnen-Jungfrugatan och vänder vid Östra station. Den andra kör Stora Essingen-Cityterminalen.

– Tanken är att man ska kunna byta till spårtrafik vid Östra station, Centralen eller Fridhemsplan, säger Valerio Nicolai.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Arbetet på Kungsgatan beräknas vara klart vid midsommar.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.