Ett fel har drabbat spårsträckan mellan Slussen och Gamla stan. Så här såg det ut vid Slussens station i morse. Foto: Mostphotos / Tomasz Pozar

Kaoset på röda linjen fortsätter – ett spår stängs av för reparation

Förseningarna på röda linjen kommer fortsätta under dagen. Från klockan elva stängs ett av spåren av och endast ett tåg kommer att pendla mellan Zinkensdamm och Östermalmstorg.

  • Publicerad 11:06, 27 sep 2016

Klockan elva på förmiddagen i dag inleds reparationsarbetet av det tekniska fel som tidigt i morse drabbade spårsträckan på röda linjens norrgående t-bana mellan Slussen och Gamla stan.

LÄS MER Kraftiga förseningar på röda linjen

I samband med det kommer ett av spåren att stängas av och all trafik mellan Zinkesdamm och Östermalmstorg kommer endast att gå i enkeltrafik.

Ett tåg kommer pendla

Det innebär att tågen från Norsborg och Fruängen kommer vända vid Zinkensdamm och att tågen från Ropsten och Mörby kommer vända vid Östermalmstorg.

– Från klockan 11 kommer vi köra enkelspår mellan Zinken och Östermalmstorg. Då kommer ett tåg att pendla mellan de båda stationerna, säger Claes Keisu, pressansvarig vid SL.

"Ingen prognos"

Reparationerna innebär att tågen på Röda linjen mellan Zinken och Östermalmstorg kommer att gå med 20-minuterstrafik tillsvidare.

– Som det ser ut nu finns ingen prognos, säger Claes Keisu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.