Kristina Sharp, har gjort sig ett namn på restaurangen Norrport i Vasastan. Foto: Lotten Engbom

Karaoke-Kristina om sitt liv på scenen: "Endorfinerna sprutar"

I tjugo års tid har hon sjungit Janis Joplin, Aretha Franklin och Turner, främst på krogen Norrport i Vasastan. Vi bad "Kristina från Täby" berätta vad som får henne att greppa micken.

  • Publicerad 10:48, 16 feb 2018

"Musik, vet du, det har jag hållit på med hela livet. Jag tycker att det är ett billigt nöje där alla kan bjussa på sig själv. Det är okomplicerat. Istället för att bara sitta ensam på en krog med konstig bakgrundsmusik så bjussar folk på sig själva.

Jag har lärt känna lite folk som tycker att det är kul att gå ut och sjunga. Vi började med karaoke i Solna. Tiden bara rinner iväg men jag har sjungit karaoke i kanske 20 år. Sen fick vi veta att det fanns på Norrport också (krog i Vasastan) och började gå dit. Jag är oftast bara där på fredagar. Man lär känna folk efter ett tag när man springer där. Jag känner många lyckliga knäppgökar nu. Du måste vara knäpp och lycklig idag för att behålla förståndet.

Förr kunde jag ibland komma direkt från jobbet, jag var jättetrött men när man sjungit sin låt var det fit for fight igen. Endorfinerna sprutar när man sjunger, musik är viktigt. Då är man här och nu, när man står på scenen. Hittar man en låt som är rolig, som man någorlunda behärskar och det inte är någon prestation då är det bara roligt, man har kul. Okej, jag har en fördel; jag kan hålla ton och rytm. Jag är inte nervös där uppe. Det är så det ska vara; opretentiöst.

Jag har lite drottningar, Janis Joplin började jag med och sedan Aretha Franklin. Tina Turner klarar jag, jag gillar henne. När hon var med Ike, de höll på att slå ihjäl varandra men det höll de snyggt utåt sett. Jag anade ingenting, att hon var nästan halvt ihjälslagen.

Att jag går under namnet 'Kristina från Täby' när jag sjunger är för att den ena tjejen som jobbar där heter Christina. Då tyckte en annan att eftersom jag är från Täby fick jag heta Kristina från Täby, för att skilja oss åt.

I Täby finns det ett ställe som heter Venezia, de har karaoke på lördagar. jag brukar gå dit. Det är hela Täbystuket där, lite roliga Täbymänniskor som man träffar på krogen ibland. Det är rätt trevligt."

Kristina Sharp

Bor: Gribbylund

Gör: Sjunger kareoke och i kör

Favoritlåt att sjunga: Proud Mary, med Ike och Tina, eller en gospel "Swing low". Jag riktar in mig lite till stuket som är där, man får känna in.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10

Vi är stockholm