FARTFYLLT. Det bjöd på många aktiviteter, som smålagsspel, under KB-daagen. Foto: Karlbergs BK

Karlbergs BK firade med fotbollsfest

Matcher, aktiviteter, gratis korv och hamburgare – och runt 700 barn och vuxna. KB-dagen på Stadshagen var en succé. Nu är Karlbergs BK sugna på att utöka arrangemanget.

  • Publicerad 15:00, 30 maj 2018

Det var en nöjd klubbchef som sammanfattade den årliga KB-dagen, då klubben bjuder spelare, ledare och sponsorer, till fest på Stadshagens IP: en succé.

– Det är det alltid. Vi har ändrat formatet de sista tre åren och lagt den på måndagar, komprimerat den till tre timmar och kört intensivt och kärvänligt. Antalet deltagare har alltid stigit så det är kul, säger Pelle Brädefors.

Klubben uppskattar att runt 700 barn och vuxna fanns på plats. Och dagen är viktig för föreningen.

– Den är bra av flera anledningar, dels får barnen och ledarna lite uppskattning och får göra lite aktiviteter. Sedan ser de andra ledare och spelare i klubben. Föräldrar och andra runt omkring får också se att vi är så många i föreningen. Det är kul. Sedan får våra sponsorer visa upp sina verksamheter så det har många värden, säger Pelle Brädefors.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På schemat fanns aktiviteter som speedshooting, smålagsmatcher och så bjöds spelare och ledare på korv och hamburgare. Frida Boisen, som sitter i styrelsen, var konferencier under kvällen. Även seniorlagen fanns på plats och spelade matcher mot de yngre, en viktig ingrediens, enligt Pelle Brädefors.

– Det är ett måste för föreningen att knyta ihop seniorlagen med ungdomsverksamheten. Vår paradslogan är från knatte till senior, det är det vi vill och därför vi existerar. Sedan om någon slutar när de är 10 år eller 24 år, det är sånt vi får jobba på, säger han.

Kan det bli aktuellt att göra något större kring dagen i framtiden, exempelvis någon match-arrangemang?

– Det finns massor av tankar så vi får se över formatet till nästa år. Det troliga är att det blir ett större evenemang men det är inget som är klart.

KONFERENCIER. Frida Boisen, som sitter i styrelsen i klubben, höll i trådarna från scenen. Foto: Karlbergs BK

FEST. Runt 700 barn och vuxna kom till Stadshagens IP under KB-dagen. Foto: Karlbergs BK

LEDARTROJKA. Roger Svensson, assisterand tränare i herrlaget till vänster, sportcehfen Lennart Sandahl och Kevin Golestan, målvaktstränare i herrlaget till höger. Även spelare i seniorlagen var på plats på Stadshagen för att spela lite med de yngre, en viktig del för klubben enligt klubbchefen Pelle Brädefors. Foto: Karlbergs BK