Newroz möter Dalkurd. ”Det blir en kärleksmatch”, säger Mattias Unal, sportchef i Newroz. Foto: Mostphotos, privat

Kärleksmatchen: Nu ska Newroz möta Dalkurd

Det finns vänskapsmatcher. Och så finns det matcher där det är mer än bara vänskap i luften. Newroz FC möte med Dalkurd FF på söndag hör nog till den senare kategorin.

  • Publicerad 12:03, 8 feb 2019

Båda lagen har kurdiska rötter. Båda lagen har tagit sig genom divisioner i raketfart. På söndag möts Newroz FC och Dalkurd FF för första gången i en match.

– Det har alltid funnits på tapeten att vi skulle mötas. Vi kommer ju från samma folkslag och har god dialog med varandra – det här är något vi alla längtat efter. Så när möjligheten kom var det bara att tuta och köra, säger Mattias Unal, sportchef i Newroz.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Klockan 12.10 sätter matchen igång på Stadshagens IP. För Newroz blir det säsongens första träningsmatch och ett bra tillfälle att testa nya spelare, säger Mattias Unal.

– Det här är bara en kärleksmatch för publiken, som får chansen att njuta av sina bägge favoritlag.

Många håller väl på både Newroz och Dalkurd, kommer det inte bli svårt att välja vem de ska heja på?

– Haha jo, kanske. Men de får heja på oss första halvleken och på Dalkurd i andra, det är nog enklaste sättet.

Newroz FC har snabbt klättrat i divisionerna och slutade trea när de förra året gjorde debut i division 2. Mattias Unal säger att de har ambitionen att ligga i samma divisioner som Dalkurd om några år.

Hur kommer det bli om ni plötsligt spelar i samma division?

– Självklart blir det lite speciellt, men man måste vara professionell. Vi känner ju dem men vi känner ju folk i många andra lag också, så det blir inga konstigheter alls.