STÄNGS. Den 1 maj stänger Karolinskas vuxenakut. Foto: Leif Oldenburg

Karolinska stänger akuten

Den 1 maj stänger Karolinska sjukhuset akutmottagningen för vuxna. Den nya intensivakuten tar bara emot patienter som kommer med ambulans eller helikopter. Barnakuten på Astrid Lindgren berörs inte.

  • Publicerad 12:57, 13 apr 2018

Akutmottagningen för vuxna stänger för patienter som kommer till akuten på egen hand. Dessa hänvisas i fortsättningen till andra akutmottagningar på exempelvis S:t Göran och Danderyd. Dessutom är tio närakuter under uppbyggnad. Sju har redan öppnat.

– Med den nya intensivakuten blir det möjligt för Nya Karolinska att fungera som ett högspecialiserat sjukhus, säger Annika Tibell, biträdande sjukhusdirektör på Karolinska till Dagens Nyheter.

Den nya intensivakuten väntas ta emot cirka 15 000 patienter per år. Närmare 70 000 årliga besök på den nuvarande vuxenakuten kommer i fortsättningen få söka sig till andra mottagningar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26