Matbloggare. Fredrik Strandberg i Kärrtorp med barnen Lo och Sixten. Foto: Sara Strandberg

Kärrtorps proffskock tipsar om middagsmat

Pusslandet med familj och middag kan vara stressande för alla – även en proffskock. Därför har Kärrtorpsbon Fredrik Strandberg startat en inspirerande matblogg.

  • Publicerad 15:32, 8 jun 2015

Tre kockar, sju barn, massa mat: det är konceptet för hobbybloggen 3kockar7kids. Fredrik Strandberg, delägare i söderrestaurangen Ljunggrens, är en av de vuxna som bidrar med enkla och snabba recept. Alltsammans provsmakat av hans två barn på sex månader och tre år.

– Inspirationen kan vara riktigt svår att få till en vardag, även för oss som är proffs på att laga mat. Det krävs planering för att få ihop pusslet. Det här är vårt sätt att försöka peppa till något roligare än falukorv och köttbullar, säger han.

Ni väljer att inte skriva ut om det ska vara ekologiska ingredienser. Varför?

– Ekomat är ett dyrare val och vi vill inte ge någon barnfamilj dåligt samvete så vi struntar i pekpinnarna. Och det är så pretto att skriva ”ta tre ekologiska ägg”.

Vad är typisk Kärrtorpsmat?

– Ja, det är väl rätt medvetet här så då antar jag att det blir ekologiskt och vegetariskt. Många här tror jag skippar köttet. Kanske min bucatini med rostade grönsaker och parmesan passar.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

En person misstänkt för brott efter trafikolycka

Nyheter Flera fordon har krockat på Magelungsvägen vid 17-tiden på fredagseftermiddagen.fredag 18/1 18:03