Evakuerade. Östermalms konståkningsklubb har tvingats flytta till Kärrtorps IP när Zinkensdamms ishall måste rivas. Foto: Jannie Brodaty Flodman

Kärrtorps uterink räddar klubbar efter haveriet på Södermalm

Beskedet att Zinkensdamms ishall måste rivas slår så hårt mot flera föreningar i Stockholm som nu hastigt och mindre lustigt tvingas flytta sin verksamheten till Kärrtorps lilla uterink.

  • Publicerad 16:58, 21 nov 2018

Efter att Zinkensdamms ishall tvingades stänga akut i oktober stod det idag klart att hela rasket måste rivas. Många av föreningarna som hållit till där har nu tvingats flytta sin verksamhet till Kärrtorps lilla uterink i väntan på en permanent lösning.

– Men den här krislösningen känns dock som en permanent lösning från staden håll, säger Thomas Nordahl, en av Östermalms KK:s tränare för verksamheten på Södermalm.

Zinkensdamms ishall måste rivas

Den förlängda resvägen har lett till att mer än hälften av klubbens barn och unga har hoppat av på mindre än en månad.

– Vi är inte en elitklubb utan en breddklubb så fokus ligger på att lära sig och ha kul. Det är inte någon press. Utan alla är välkomna oavsett nivå vilket kanske gör att drivet från föräldrarna inte är lika hårt. I vanliga fall är det runt 50 konståkare i olika åldrar här och idag är vi max 15, säger Thomas Nordahl under en träning på Kärrtorps IP.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt Camilla Hagman, presskontakt på idrottsförvaltningen, är lösningen där föreningar flyttades akut till Kärrtorp inget som man tror kommer fungera i längden.

– Det är en dialog som pågår med de drygt tio föreningar som fått lämna Zinkensdamm. Mycket drivs på Kärrtorp idag men successivt ser vi på olika lösningar. Hela staden dammsugs på istider, säger hon.

Bland de verksamheter som redan innan krisen höll till på Kärrtorps uterink så har Korpen fått stryka på foten. Det handlar om hockey- och rinkbandyserier som drabbats av lag som hoppat av.

– De prioriteras lägre på grund av att de är vuxna. Det är så turordningen ser ut. Vi hittade tider för alla, men det är vissa Korpenlag som valt att hellre ta ett break. Gissningsvis för att det handlar om sena kvällstider, säger Camilla Hagman.

Zinkendamms ishall riskerar att rasa

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här är veckans mest lästa Stockholmsnyheter

Nyheter ✓Har du missat något i nyhetsflödet? ✓Här är topp tio-listan Nya hyror, ombildningar och strid kring sommargågator. Det är några av veckans mest lästa artiklar på StockholmDirekt.se.lördag 16/2 9:10

Aktiviteter i Söderort med plats för ditt barn

Nyheter GUIDE: Föreningar i Hägersten, Älvsjö, Midsommarkransen och Västertorp utan kö ✓Lista även för övriga Söderort Har dina barn inte köat i år till de populäraste klubbarna? Missade du släppet av nya platser vid terminsstarten? Här är föreningarna i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö som har plats för ditt barn...lördag 16/2 8:40