Andreas Simoncic har bott i Vallentuna i trettio år men nu börjar han få nog. Anledningen: för dåligt restaurangutbud. Foto: Privat/Mostphotos

"Katastrofalt" krogutbud – då hotar Andreas att flytta från Vallentuna

Vallentunabon Andreas Simoncic tycker att restaurangutbudet i kommunen är uselt. Det är så dåligt att han till och med överväger att flytta. "De restauranger som finns är olika varianter av pizzerior, den ena är sämre än den andra”

  • Publicerad 14:49, 1 sep 2017

”Det har blivit moment 22. Så fort någon lokal blir ledig öppnas en ny pizzeria, frisörsalong eller mäklarfirma. Det finns ingen äta ute kultur i Vallentuna”

Restaurangutbudet i Vallentuna har kritiserats av många boende många gånger. Och nu har Andreas Simoncic, som bott i Vallentuna i över trettio år, fått nog.
 
– Jag och min fru funderar på att flytta från kommunen till nästa vår. Det gjorde min brorsa för några år sen och nu går vi i samma tankar. Utbudet av restauranger är katastrofalt. Jag skulle gärna vilja ta en schysst middag på ett trevligt ställe, i en trevlig miljö, utan att åka in till stan. Men idag finns det bara pizzerior, säger Andreas Simoncic och fortsätter:

– Det är inte värdigt för en kommun som Vallentuna att göra så här mot de boende. Det måste finnas möjlighet för människor att gå ut och ta en afterwork på ett trevligt ställe med hög kvalité. Det är så dåligt så det inte är klokt. Kommunen måste rycka upp sig, säger Andreas Simoncic.

"Inte ensam"

Andreas Simoncic menar att han inte är ensam.

– Om man tittar på standardlönerna i kommunen och kollar på snittpris av villor så kan man komma fram till att det är människor som vill ha kvalité av något slag. Och jag är inte ensam om att tycka så här. Idag stannar människor hellre hemma än att ta sig ut för att miljön och kvalitén inte är tillräckligt hög, säger Andreas Simoncic.

– Det har blivit moment 22. Så fort någon lokal blir ledig öppnas en ny pizzeria, frisörsalong eller mäklarfirma. Det finns ingen äta ute-kultur i Vallentuna”

Han menar att det behövs en krog eller en restaurang med hög kvalité för att han ska vilja bo kvar.

– Det behövs inte jättemycket. Men jag skulle gärna se en gourmetpub med en bra kock som kan erbjuda mat av hög kvalité. I en perfekt värld skulle det även finnas ännu ett ställe som erbjuder mat av kvalité. Det gör inget om det kostar mer, kvalité är nyckelordet tycker jag.

Blir ingen kommunal krog

Magnus Sjögren, marknadschef i kommunen, menar att det är marknaden som styr efterfrågan. Och att pizzeriorna är många i Vallentuna innebär att det finns ett kundunderlag för det. Men han betonar också att kommunen ställer sig positiv till nya restauranger och krogar.

– Vi vill inget hellre än att det ska komma restauranger hit, men vi startar heller inga restauranger i kommunal regi. Vi arbetar för att locka hit krögare och restauranger. Om nya restauranger kommer till kommunen måste vallentunaborna bli kunder. Det är marknadens krafter som spelar in, säger Magnus Sjögren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentuna är stadsbornas odlingsoas

Nyheter "Gräver och tar ett glas tillsammans" Till vardags bor de i stan – men på våren är det Lövsättra fritidsby i Vallentuna som gäller för Kikki Svanbäck, Ingrid Andersson och Ingegerd Spjälkeby. Här berättar de om odlingen och...fredag 18/5 17:26