DANSARE. Jon Henrik Fjällgren tillsammans med Katja Luján Engelholm. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Katja från Akalla i kvartsfinal i Lets Dance

Katja Luján Engelholm från Akalla är en av proffsdansarna som nått kvartsfinal i Lets Dance. Tillsammans med artisten Jon Henrik Fjällgren tävlar de på fredag om en plats i semifinalen.

  • Publicerad 12:28, 16 maj 2018

Katja Luján Engelholm, uppvuxen i Akalla, är till vardags tävlingsdansare i Solna sportdansklubb. När Lets Dance-folket ringde och frågade om hon ville vara med som proffsdansare ville hon ta chansen.

– De ringde mig, normalt sett så söker man. De sade att de hade en person som skulle passa mig. Jag funderade ett tag för jag tävlingsdansar och har ett heltidsjobb. I sista stund tackade jag ja, säger Katja Luján Engelholm.

– Lets Dance är ju något jag vill göra och jag vet inte när jag får chansen igen.

Personen som skulle passa henne är känd vid det här laget. Det blev artisten Jon Henrik Fjällgren som har visat sig vara en riktig danstalang.

– Han är jätterolig att dansa med. Han har lätt för att lära sig.

Nu står de inför kvartsfinal när det bara är fyra par kvar i tävlingen.

– Man är sugen på final när man har kommit så här långt. Vi sa inför programmet att vi skulle komma igenom några program i alla fall, men vi trodde inte att vi skulle gå till kvartsfinal.

Hur har det varit att vara med i Lets Dance?

– Det är roligare än jag trodde. Men det är tufft och slitsamt också. Det är flera timmars träning varje dag och så ska jag träna med en person som aldrig har dansat förut, säger Katja som tillägger att hon numera har tjänstledigt från sitt jobb och alltså tävlingsdansar professionellt och i tv just nu.

Vad är viktigt att tänka på när du lär Jon Henrik att dansa?

– Vi slipar så att allt ska kännas tryggt, att koreografin sitter så han har kul också. Man ska sätta detaljer så att det sitter i minnet.

Skulle du kunna tänka dig att vara med igen?

– Det tror jag nog. Det är roligt och tufft, en sjukt bra erfarenhet.

Kändisarna som gör upp i kvartsfinalen på fredag klockan 20.00 i TV4 är Gunde Svan, Daniel Norberg, Jon Henrik Fjällgren och Margaux Dietz.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.