Katja Lillhage ordnar promenad på Gärdet för att samla pengar till cancerdrabbade barn. Foto: Jannie Flodman

Katja ordnar promenad för att hjälpa cancersjuka barn

När två barn i hennes vänskapskrets insjuknade i cancer bestämde sig Katja Lillhage för att göra något. I slutet på augusti anordnar hon eventet Walk of Hope på Djurgården för att samla in pengar till barncancerfonden.

  • Publicerad 09:00, 13 aug 2017

Det började med att bästa vännens son insjuknade i Leukemi. Kort efteråt blev även hennes sons vän sjuk i cancer. Då bestämde sig Katja Lillhage från Hammarby Sjöstad för att försöka hjälpa till på något sätt.

Den 27 augusti arrangerar hon därför evenemanget Walk of Hope på Djurgården där alla pengar som samlas in oavkortat går till Barncancerfonden.

– För mig är det självklart att göra det här. Om det finns en minsta möjlighet att hjälpa ett barns liv till det bättre måste jag försöka. Så när en av min sons vänner insjuknade i cancer tänkte jag att jag ville göra det här i hans namn, säger hon.

Walk of Hope är ett årligt event under Barncancerfonden som privatpersoner och företag själva kan ansöka om att anordna.

LÄS ÄVEN Ska springa 200 mil för Barncancerfonden: "Jag gillar att göra galna grejer"

Kungliga Motorbåtsklubben har precis gett klartecken till att deras mark får användas vid eventet. Där kommer det under dagen att delas ut pins som deltagarna får förbeställa och sedan väntar en promenad för den som vill. Det går även att anmäla sig på plats. Pojkens skola och fotbollsklubb, som engagerat sig i eventet, ska under dagen gå Djurgårdsbrunnsrundan som är lite drygt fem kilometer lång.

– Det är helt frivilligt, både att delta och vart man vill gå. Men jag hoppas så klart att så många som möjligt är med. Det viktiga är i slutändan att pengarna kommer in, säger hon.

LÄS ÄVEN Karl skulle ha fest – grannarna svarade med kärlek när de fick veta varför

Vill du vara med?

Var: Kungliga Motorbåtsklubben vid Djurgårdsbron.

När: Söndag den 27 augusti.

Kostnad: En pin kostar 50 kronor. En familj betalar 150 kronor.

Här finns mer information om anmälan till Walk of hope Djurgården

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här inviger Sven-Bertil Taube Sverigedagarna

Nyheter Hör nationalskalden sjunga på Djurgården Sverigedagarna på Djurgården bjuder på prova på-aktiviteter, musik, politiska debatter med mera. I dag invigdes festligheterna och Sven-Bertil Taube sjöng tillsammans med publiken.fredag 25/5 16:38

Så påverkas busstrafiken av helgens marsch

Nyheter Omlagda körvägar och indragna hållplatser under lördagen I morgon lördag går årets barnvagnsmarsch av stapeln i Stockholm för att uppmärksamma mödradödligheten i världen. Manifestationen innebär omlagda körvägar och indragna hållplatser för flera...fredag 25/5 16:35