Systrarna Akgun: Nathalie och Joceline Akgun, grundare till Creative Headz, som öppnar sin åttonde salong i Stockholm. Foto: Eaczyz/Christoffer Röstlund Jonsson

Kaxig frisörkedja öppnar på Kungsholmen

Hur många frisörer tål Kungsholmen? Uppenbarligen hur många som helst. I februari öppnar kedjan Creative Headz upp sin andra salong på ön, på Scheelegatan, i den gamla djurbutikens lokaler. Vi kollar läget med grundaren Joceline Akgun.

  • Publicerad 19:27, 16 jan 2019

Varför Kungsholmen igen?

– Vi siktar på att hamna på alla malmar och öar, och på stora Kungsholmen har vi sett ett behov. Vi vill bygga så att vårt koncept finns tillgängligt för alla. Sedan är det nostalgi med Kungsholmen: både jag och min syster Nathalie, som är medgrundare, gick i skola där. Så vi har hängt mycket i kvarteren.

Och vad är då ert koncept?

– Ett familjeägt bolag som ska vara öppet och välkomnande för alla, inte bara en liten grupp. Det är viktig att ha en avslappnad vardagsrumskänsla där man kan snicksnacka med varandras kunder. Ett organiserat kaos! Vi startade det här för att vi var trötta på den vita, sterila frisörmiljön där alla reagerar om man tappar en knappnål.

Du säger att ni såg ett behov. Men Kungsholmen är fyllt med frisörer. På Scheelegatan finns fem förutom er, på Fleminggatan elva, till exempel. Och ni har redan en på Sankt Eriksgatan.

– Det finns väldigt många salonger, det har du rätt i. Men de flesta är små och vi jobbar på ett annat sätt.

Hur då?

– Salonger finns i överflöd. Fast hur arbetar de med sina kunder, sitt varumärke, har de ens ett varumärke? Vi informerar kunden om hur de själva ska styla sitt hår. Och de senaste decennierna har salongerna blivit mer som affärer där man mest säljer produkter, och den som vill klippa sig hamnar i skymundan. Vi har gått tillbaka till grunden där kunden kommer först och produkterna man säljer är en bisak.

Den rockiga imagen – var kommer den ifrån?

– Du tänker på dödskallen i loggan?

Den, och alla rockposters på väggarna i salongerna.

– Det avspeglar min och syrrans personligheter, som är glada och spralliga. Vi är inte rädda att ta för oss och det speglas i våra salonger. Vi är kaxiga med skinn på näsan. Och musik bidrar till den avslappnade stämningen. Musik gör alla glada.