Marcus Kettler, till höger, har precis avgjort med sitt 3-2-mål. Till vänster syns Christoffer Redenstrand och Modou Gassama. Foto: Anders Jansson

KB får möta allsvenskt- eller superettanlag

Karlbergs BK vände och avgjorde i matchens slutsekunder mot Vasalund och tog sig vidare i Svenska Cupen. Nu ska de ställa mot ett lag från Allsvenskan eller Superettan i nästa omgång – hemma på Stadshagen.

  • Publicerad 13:33, 17 maj 2018

Det var ett enormt glädjevrål som hördes över Stadshagen igår när Karlbergs BK besegrade division 2-laget Vasalund med 3-2 och gick vidare till den andra kvalomgången i Svenska cupen. Och det var många olika ingångar till glädjen:

✓ Vändningen från 0-2 underläge i paus till 3-2.

✓ Avgörandet på övertid, i matchens slutsekunder.

✓ Segermålet inprickat av nyförvärvet Marcus Kettler vilket var hans första mål för klubben.

✓ Förväntan inföver att få ställas mot ett allsvenskt- eller superettanlag i nästa omgång.

✓ Sist men inte minst, en slags revansch för tränaren Kalle Karlsson, som tvingades lämna just Vasalund förra hösten och till i år kom tillbaka till Karlberg.

– Ja, det var många parametrar. Men framförallt handlade det om att vi visste vad som låg i potten, att få möta att allsvenskt eller superettanlag i nästa omgång. Man har ju sett andra liknande klubbar få en drömmatch som Hammarby, AIK eller Djurgården. Det skulle vara ett minne för livet för de här spelarna. Att få chansen till att få den lotten är värt otroligt mycket. Det var årets största match hittills, utan tvekan, säger Kalle Karlsson.

Kändes det som en revansch även personligen med tanke på att det var just Vasalund du tvingades lämna förra säsongen?

– Lite grann, men det var mer vändningen och avgörandet i slutsekunderna än att det var Vasalund som kändes. Och framförallt är det viktigt att vi kan få en stormatch som skulle betyda mycket för klubben.

Det är redan klart att KB kommer få spela nästa omgång på hemmaplan. Men lottningen lär dröja då de flesta spelar den här omgången senare. Lottning kommer troligen ske i sommar och förra året spelades exempelvis den andra omgången i cupen i augusti.

En målbild: värme, sol över Stadshagen, och….vilka står på andra sidan?

– Det vi drömmer om är ju något av de stora Stockholmslagen. Det vore fantastiskt roligt. Sedan får man se.

Nu gäller det att ladda om för KB. Redan på lördag kl 14, på Stadshagen, möte de Sundbyberg. Kalle Karlsson hoppas de tar med sig den senaste tidens form och känslan från det här avgörandet.

– Vi har två raka segrar efter tre kryss och en förlust. Vi har fortfarande lite ogjort i serien känner vi. VI behöver höja oss något snäpp.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Flera döda kaniner hittade på Östermalm

Nyheter Mystisk gnagardöd De senaste två veckorna har ett antal döda kaniner hittats på Östermalm, bland annat i Tessinparken. Troligen rör det sig om en sjukdom som sprids bland stadens kaniner.torsdag 20/9 20:00

Beskedet: Valand stänger för gott

Nyheter "En längre tid av olönsamhet" Kafé Valand har funnits på Surbrunnsgatan sedan 1954. Men nu ser det ut att vara över.torsdag 20/9 18:43