INITIATIV. KB håller i spontanfotboll för unga i sommar på Stadshagens IP. Foto: Sacharias Källdén

KB håller i gratis spontanfotboll för unga i sommar

Karlbergs BK anordnar gratis spontanfotboll för barn och unga i sommar.

  • Publicerad 09:03, 25 jun 2020

I coronakrisens spår kommer säkert fler än vanligt att tillbringa semestern på hemmaplan. För att skapa fler aktiviteter för barn och unga tänker Karlbergs BK därför, i ett samarbete med Handelsbanken, anordna spontanfotboll två gånger i veckan på Stadshagens IP.

Det kommer vara helt gratis och öppet för alla utan krav på medlemskap, närvaro eller några egentliga förkunskaper.

– Alla får komma. Under våren har vi haft öppna spontanfotbollsträningar för tjejer på lördagar. Nu inför det här har jag också pratat med Mariebergs ordförande som skulle bjuda in deras medlemmar. Det är bara kul ju fler som kommer och vill spela, säger Pontus Granström, klubbchef i Karlbergs BK.

Träningarna hålls tisdagar och torsdagar med start tisdagen 30 juni. Klockan 9-10.30 är det för de som är födda 2008-2011. Klockan 10.30-12 kan de som är födda 2004-2007 komma och spela. KB kommer ha två ledare på plats vid varje tillfälle och stå med material.

– Vi vet ju inte hur intresset kommer vara. Beroende på hur många som kommer kan man antingen dela in i lag och köra matcher eller olika träningar. Är det väldigt få kan det bli mer individuella pass, säger Granström.