Kalle Karlsson, tränare i Karlbergs BK. Foto: Mikael Andersson

KB optimistiska inför nytt kval till division 1

Karlbergs BK har chans på avancemang till division 1. Men först måste de ta sig igenom ett tufft gruppspel och sedan ett eventuellt sista kval mot ett division 1-lag. Vi tog pulsen på tränaren Kalle Karlsson inför kvalet.

  • Publicerad 10:27, 18 okt 2019

Karlbergs BK slutade tvåa i division två och ställs nu i ett första gruppkval till division 1 mot Ytterhogdals IK och Motala. AIF FK. Första matchen är mot Ytterhogdal på bortaplan nu på söndag.

Hur är känslan in för kvalet?

– Det är ett tufft kval. Först ska vi igenom en trelagsgrupp mot Ytterghogdals IK och Motala AIF FK. Det kommer vara väldigt tight när det är små saker som kommer att avgöra. Men jag tror att vi har goda chanser att klara det. Klarar vi det väntar ett dubbelmöte hemma och borta mot det division 1-lag som kvalar ner. Vilket det är vet vi inte ännu.

Hur laddar ni inför kommande matcher?

– Det är en lång resa upp till Ytterhogdal, något vi inte är vana vid. I vår serie är det många Stockholmslag och då behöver vi oftast inte resa så långt. Vi kommer därför att åka redan dagen innan, annars brukar vi resa samma dag. Men det är kul att vi kunde göra på detta sättet, så att vi kan ge oss själva de bästa förutsättningarna för att prestera där borta. Annars är det ingen skillnad på träningarna.

Vad tror du måste göras för att ta steget upp i avancemanget?

– Dels måste alla prestera på max, och dels måste vi ha tur. Vi vet sedan tidigare kval att det är små marginaler som avgör, och de ska man gärna ha med sig. Förhoppningsvis har vi turen med oss den här gången.