KB säkrade kvalplats till division 1

Segermål med matchens sista spark och en säkrad kvalplats. Nu ska Karlbergs BK:s herrar på nytt försöka ta sig till division 1 – med hjälp av supporterbuss till första bortamatchen.

  • Publicerad 11:16, 22 okt 2018

För andra gången på tre år ska Karlbergs BK kvala till fotbollens division 1, efter att ha säkrat kvalplatsen med matchens sista spark i helgens möte med BKV Norrtälje. På tilläggstid fick KB straff, efter att ha pressat på hela matchen, och inhopparen Alexander Hedman skickade in 1-0 och KB till kval inför en 300 personers stor jublande hemmapublik.

Tränaren Kalle Karlsson som beskrev matchen som en av de värsta att sitta på bänken och följa. Men att summera serien med en kvalplats desto mer glädjande.

– Det var inget uttalat mål för oss, men det är en enorm fjäder i hatten för Karlberg och den verksamhet klubben har bedrivit de senaste åren med unga spelare som strävar uppåt, säger Kalle Karlsson.

KB:s galna nattmangling engagerade hela fotbollssverige - landslaget bland tittarna

Senast det begav sig gjorde sig klubben ett namn över hela Fotbollssverige med sin nattmangling under #kvalvaka där man till slut förlorade mot IFK Luleå i det sista kvalsteget. Första motståndet nu, precis som då är faktiskt Hudiksvall, nu på lördag 27 oktober. Förra gången vann KB med 2-1.

– Vi har glada minnen från den resan men det betyder inget nu, det är en ny match som kommer elva sitt eget liv. Men det är en fin arena och de brukar ha lite publik också så det blir säkert ett bra drag, säger Kalle Karlsson.

Den här gången satsar KB också på att få med sig egna fans upp, genom en supporterbuss där man just nu säljer biljetter.

– Det är något som KB inte anordnat tidigare någon gång. Men vi har märkt ett ökande intresse under slutet av säsongen så jag hoppas vi får ihop tillräckligt många. Det vore roligt, säger Kalle Karlsson.

Vinnaren i det mötet står över nästa helg innan sista omgången den 3 november. Det tredje laget i gruppen är Haninge som man känner väl till enligt Kalle Karlsson.

För KB gäller det att fortsätta på den fantastiska formtopp som man ridit på under hela hösten.

– Vi kommer in i kvalet med en bra trend och ska bara fortsätta spela vårt spel. Vi gillar att styra matcherna och ska fortsätta göra det vi är bra på och spela en underhållande fotboll och diktera villkoren i matcherna, säger Kalle Karlsson.

JUBEL. Alexander Hedman har precis satt straffen på tilläggstid och säkrat KB:s kvalplats. Foto: Anders Jansson