Karlbergs BK vill satsa vidare på att locka fler tjejer till fotbollen och klubben, enligt nya klubbchefen Pontus Granström. Foto: Karlbergs BK/Linda Gren (Arkivbild)

KB ska satsa mer på flickfotboll

En stor dam- och flickfotbollsdag med allsvenskt möte i Svenska cupen och minicup. Fotbollsskola redan för 4-åringar. KB fortsätter sin satsning på ungdomsfotbollen och vill framförallt växa på damsidan.

  • Publicerad 12:06, 4 mar 2020

Pontus Granström heter Karlbergs BK:s nya klubbchef sedan årsskiftet och det har blivit en rivstart. Förutom seniorlagen på herr- och damsidan som förbereder sig för seriestarterna är det som vanligt mycket fokus på ungdomssidan. Redan nästa helg, 14 mars, är det dags för en av säsongens höjdpunkter, enligt Granström.

Då ska allsvenska damlagen Djurgården och Umeå mötas i Svenska cupen på Stadshagen, matchstart klockan 15. Direkt efteråt spelar även KB:s damlag, som spelar i division 3, mot division 1-laget Täby i Victoria cup. Tillsammans med Djurgården ska KB nu göra ett event kring dagen.

– Det kommer vara den största matchen som kommer spelas på Stadshagen i år så det är kul. Vi ska försöka göra ett bra evenemang av det, säger Pontus Granström.

Rekordungt lag

Samma dag arrangeras därför även en minicup för flicklag och de ska även försöka få till lite träffar där föreningar och ledare kan utbyta erfarenheter för att lyfta dam- och flickfotbollen. En viktig prioritering, enligt Granström. Cupen kommer börja klockan 11.30 och kaféet håller öppet under dagen.

– Idag står flick- och damfotbollen för cirka 25 procent av vår verksamhet och vi tittar hela tiden på hur vi kan öka det. Det är nog där vi vill öka mest framöver och den här dagen är en del i en sån satsning, säger han.

För att locka ännu fler barn, både killar och tjejer, kommer klubben i år även testa att köra fotbollsskola för 4-åringar, med start i april.

– Det är första gången vi testar det, men det brukar vara många som är intresserade. Det kommer vara en varierad utbildning med mycket fokus på lek och hur man hittar glädjen med fotbollen, säger Pontus Granström.