SEGERJUBEL. Karlbergs BK jublar efter att ha säkrat avancemanget till division två. Foto: Shirin Elsworth

KB tillbaka i division två - "Hoppas bygga vidare på truppen vi har"

Seger och sedan klassiskt firande i stan under söndagskvällen. Karlbergs BK:s herrar är tillbaka i division två efter ett år i trean.

  • Publicerad 10:25, 26 okt 2015

Det var en något trött Kalle Karlsson, tränare i KB, som tog emot gratulationerna från lokaltidningen på måndagen. Att platsen i division två säkrades på en söndag hindrade inte laget från att fira ”på lokal” under gårdagskvällen och natten.

– Det är ju inte varje dag som man går upp en serie så vi passade på trots att det var en söndag. Det var inte så mycket folk ute, ha ha, men vi hade kul i alla fall, säger Kalle Karlsson.

Avancemanget var egentligen aldrig riktigt hotat. Efter seger 2-0 i första mötet med IFK Stockholm hade KB ett bra läge inför söndagens returmöte på bortaplan. Och när laget gjorde 1-0 en kvart in i matchen var platsen så gott som klar. KB var stabila och kunde i god tid ta fram guldhattarna. Segern satte också punkt för en imponerande höst där laget gått som tåget.

– Dels har vi växt som lag, dels så fick vi in ett par pjäser i somras som har varit viktiga i höst. Framför allt har vi varit vassare offensivt och öst in mål i höst, säger Kalle Karlsson.

Vill behålla truppen

Nu väntar en veckas vila sedan kör en lättare träning igång – och förberedelserna för division två nästa säsong. Kalle Karlsson hoppas att klubben ska få behålla större delen av truppen samtidigt som den behöver förstärkas för att laget inte ska åka ur igen.

– Sportchefen ska sätta sig ner med spelare och diskutera. Men jag hoppas att vi kan bygga vidare på truppen som vi har. Sedan måste vi förstärka också. I kvalet mot Haninge/Brandbergen, som håller division 2-klass, märkte vi att det är skillnad på division två och tre, det gick fort i de matcherna. Så vi kommer behöva steppa upp allt vi gör, säger Kalle Karlsson.

Blir du kvar som tränare?

– Jag ska också sätta mig ner och diskutera med klubben nu, det har varit lite ovisst eftersom vi inte vetat vilken division vi kommer spela i nästa år och utifrån att tränarjobbet går ut över mitt ordinarie jobb. Men det skulle vara svårt att lämna nu efter att vi har gått upp.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.