Kalle Karlsson slutar som tränare i Karlbergs BK efter en succésäsong för Kungsholmsklubben. Foto: Mikael Andersson

KB:s succétränare slutar: "Tagit otroligt mycket energi"

Kalle Karlsson lämnar huvudtränaruppdraget hos Karlbergs BK efter tre säsonger. En uppflyttning till Division 2 och ett kval till Division 1 blir vad succétränaren lämnar efter sig.

  • Publicerad 15:09, 30 nov 2016

Tiden har varit knapp för Kalle Karlsson som parallellt med sitt tränarjobb arbetat som fotbollsjournalist på Aftonbladet. Redan under säsongen berättade han för klubben att han hade svårt att få det att gå ihop tidmässigt, men klubben bad honom fundera ett varv till. Nu har han kommit fram till ett beslut.

– Det är svårt att verka på den här mellannivån år efter år. Två år tror jag det funkar med det ordinarie jobb jag har. I mitt fall har det fungerat i tre år men det har tagit otroligt mycket energi, säger Kalle Karlsson.

"Har trivts"

Han poängterar dock att han trivts utmärkt med uppdraget under åren som inneburit stora framgångar på planen för kvartersklubben Karlberg.

–  Energidepåerna töms allt eftersom tiden går även om den här säsongen varit otroligt rolig med den framgångsvåg som vi har haft. Jag har trivts med att få jobba med fotboll i två olika världar, både som tränare och skribent, berättar han.

LÄS ÄVEN: "Förlust i hajpade avgörandet"

Framgångarna kulminerade med ett kval till Division 1 där IFK Luleå blev en för tuff motståndare.

– Vi var otroligt nära att gå upp och jag är säker på att klubben kan nå den nivån på sikt, säger Kalle Karlsson som inte utesluter att han fortsätter som tränare i något sammanhang.

– En roll som assisterande tränare någonstans kanske skulle fungera ihop med mitt vanliga jobb det kommande året. Det är huvudansvaret som blir för tufft. I framtiden vet jag inte vad som händer. Det är klart jag vill komma tillbaka som tränare med ny energi någon gång, men när det blir är svårt att spekulera i.

"Hitta tränare med liknande egenskaper"

Arbetet med att hinna en ny tränare är redan igång.

– Nu arbetar vi stenhårt med att hitta en tränare med liknande egenskaper. Den som tar över KB 2017 ska ha en förmåga att utveckla spelare för högre divisioner, spela en attraktiv fotboll efter gräset och vara en förebild för alla andra ledare i klubben. Det är viktigare för oss än att prata om resultatmål. Så fort vi har några nyheter i frågan kommer vi att kommunicera detta, säger sportchefen Lennart Sandahl till klubbens hemsida.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.