Hyllades Karlbergs och Luleås kvalmatch följdes och hyllades stort på twitter, bland annat av delar av landslaget från Paris. Foto: Periscope/twitter

KB:s tränare om nätsuccén: "Fick en kick när landslaget följde"

”Det var bland det sjukaste jag har varit med om”, säger Karlbergs BK:s tränare Kalle Karlsson efter nattens fotbollssnackis. Och efter nät-succén är det klar att #kvalvaka del två mellan KB och Luleå också ska direktsändas.

  • Publicerad 10:43, 10 nov 2016

Mötet mellan Karlbergs BK och Luleå blev nattens stora fotbollssnackis och under hashtaggen #kvalvaka så följde mängder av fotbollsfans, bland annat delar av landslaget, matchödet. Matchen har gett eko över hela Sverige men även spridit sig till exempelvis Norge. Och antalet som har sett matchen har nu ökat till drygt 25 000 tittare och #kvalvaka trendar fortsatt på twitter.

Telefonen har ringt som en tokig hos KB:s tränare Kalle Karlsson när Vårt Kungsholmen får tag på honom.

- Ja, vad säger man. Det är bland det sjukaste jag har varit med om. Jag började med att ställa klockan på 06.30 för att gå till tandläkaren men när jag kom ner till tunnelbanan så gick inte den så det var bara att boka av och gå hem och lägga sig. Sedan fick jag ett meddelande från sportchefen att Stadshagen var ospelbar. Då tänkte jag, shit det här kommer bli en lång dag, men jag hade ingen aning om hur lång, säger Kalle Karlsson.

Karlbergs BK i strålkastarljuset i hela Sverige hör inte till vanligheterna direkt, ni får väl försöka njuta?

- Så är det, det får vi göra. Ibland blir det såna fenomen på sociala medier där saker blir större än vad de är från början. Några eldar på brasan och sedan sände Brwa Pishdari som spelar i Norrtälje som låg i vår serie, matchen och det var mycket tack vare hans sändning som så många kunde följa matchen. Utan den hade det säkert dött ut snabbare, säger Kalle Karlsson.

- Men det är jättekul att grabbarna i landslaget följde matchen, det fick killarna i laget veta precis innan matchen i princip och det gav en extra kick.

"Jättesnackis"

Uppbackningen av ”hela” twitter med delar av landslaget med John Guidetti, Oscar Wendt och Pontus Jansson i spetsen, blev det till slut match efter att KB tvekat när väl Luleå kommit fram.

- Ur skadehänseende var det inte rätt att spela, men till slut kom vi överens om att spela trots förskjutningarna och att vi fick göra en ny uppvärmning. Under tiden hade det ju växt till en jättesnackis på sociala medier men det var inget jag märkte då. Killarna kände kanske själva att när Guidetti skrev om matchen så får vi köra.

Som sammanfattar matchen, som slutade 2-2 så här.

- Vi gjorde en jättebra första halvlek. De kvitterar till 2-2 på ett superskott, det var ett otroligt mål som inte ens Manuel Neuer hade tagit. Det var en besvikelse direkt efter matchen eftersom vi hade lägen att göra 3-1. Vi får hämta kraft och åka till Luleå och göra en bra avslutning så får vi se hur långt det räcker.

Och efter nattens nätsuccé är det nu klart att det blir en #kvalvaka del två. I alla fall ska matchen direktsändas meddelar Ettanfotboll.se. Återstår att se om uppståndelsen fortsätter.

- De räknar med publikrekord på plats. De räknade med runt 1 500 personer innan och nu när det har blivit en snackis kanske det kommer ytterligare folk på plats, plus sändningen. Det är jättekul.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.