Welcome to the jungle. Jonathan Lindgren från KD intar vad han kallar "Sara Skyttedal-posen" i Brandparken, förr en betydligt ruffigare plats. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson

KD: "Skarpnäck måste bli tryggare"

Skarpnäcks positiva utvecklingen måste fortsätta. Det säger Jonathan Lindgren (KD), ledamot i Skarpnäcks stadsdelsnämnd. För honom är tryggheten den tyngsta frågan, och att illegala bosättningar och småbus inte ignoreras. Med två år till valet, kollar vi vad våra lokala politiker vill.

  • Publicerad 08:19, 10 okt 2016

På sikt är det möjligt med borgerlig majoritet i Skarpnäck

"Jag har bott i Horisonten i Skarpnäck sedan 2005. Då var Brandparken en djungel, en övervuxen skumraskplats utan insyn där det försiggick allt möjligt. Upprustningen och att det blev en öppen planlösning var den första frågan jag engagerade mig i. Förr präglades Skarpnäck och Bagarmossen av en stor otrygghet. Till exempel gick det 2010 inte att valkampanja utan polisskydd, Moderaterna jagades bort från Lagaplan! Men Skarpnäckslyftet har påverkat på ett bra sätt och den utvecklingen är angelägen att hålla i. Jag vill helt enkelt se en fortsatt positiv utveckling.

För någon dag sedan såg jag ett äldre par som skruvade bort en plastskiva ur en busskur. De sa att de skulle ha den hemma. Visst, det kanske bara är 1 500 kr i skattepengar. Men sådant bidrar till otryggheten.

Trygghet är en jordnära fråga. Den engagerar väljarna och förenar politikerna. Ingen politiker vill ha det otryggt och skräpigt. Så vi får kämpa på. Sedan har vi de illegala bosättningarna i området, det hör också ihop med tryggheten att de inte avhyses kvickt nog. Där saknar vi ett bra samarbete med polisen. Även terrorplaneringen och strategin för att förebygga extremism har fallit mellan stolarna lokalt.

Att vara ensam kristdemokrat i nämnden är ett ensamt jobb och det blir mycket springande på möten. Ibland kan jag kan uppleva ett stort motstånd bland väljarna längs linje 17, men på sikt är det möjligt med borgerlig majoritet i Skarpnäck. Stadsdelar förändras. Inget är beständigt."

3 viktiga frågor

1. Förskolan. Rätten till heltid är en för stor ansträngning.

2. Bostadsbyggandet. Mer reformer, bygg blandat!

3. Kärnverksamheten. Staden bör satsa på vård, skola, omsorg. Dansen med demokratibidrag tar för mycket resurser.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48